Bier van de Week | Brugse SportZot

20 juni 2018 om 08:00

Brouwerij De Halve Maan in Brugge lanceert als eerste Belgische familiebrouwerij een alcoholvrij bier. De alcoholvrije markt is in België vooral aan de grote pilsbrouwers besteed maar daar brengt De Halve Maan nu verandering in met de introductie van de SportZot. Dat verdient een plekje in de spotlight als ‘Bier van de Week’!

Blij van alcoholvrij

Met de lancering van de Brugse SportZot wilt Brouwerij De Halve Maan het nieuwe alcoholvrije bier op een positieve manier op de markt zetten en nieuwe doelgroepen aanspreken. Men is de laatste jaren hard op zoek naar een smaakvol alcoholvrij bier. Want ja, ook in bierland België bestaat alcoholvrij bier intussen al enkele decennia.

Toch werden deze bieren door de fijnproevers niet met open armen ontvangen. De smaakverschillen tussen alcoholische bieren en alcoholvrije bieren was voor hen te groot. De bieren smaakten zoet, met een typische mout- of wortsmaak die sterk verschilde van de bieren die de men gewend was. De Halve Maan maakt bierliefhebbers graag blij met hun bieren en nu dus ook helemaal alcoholvrij.

Filtratietechnologie

De brouwers van Brouwerij De Halve Maan hebben nu een unieke techniek ontwikkeld, waarbij ze alcohol uit het bier kunnen filteren met een speciale en nieuwe filtratietechnologie. Deze nieuwe techniek is revolutionair in de brouwerswereld en een echte wereldprimeur. De techniek maakt het mogelijk om op een volledig natuurlijke manier alcohol uit bier te filteren. Dit zonder destillatie of andere bewerkingen aan het bier. Dit kan namelijk altijd tot smaakverlies leiden en dat willen zij natuurlijk juist voorkomen.Brugse SportZot

Men slaagde erin om van de Brugse Zot Blond een alcoholvrije versie met minder dan 0,5% alcohol te maken. Dit nieuwe bier smaakt niet zoeter dan het originele bier, terwijl de originele rijke hoparoma’s bewaard zijn. Een nieuw bier was geboren: de Brugse SportZot! Natuurlijk blijft dit bier gelinkt aan het Brugse Zot merk met de welbekende nar in het logo. Zelfs het woordmerk is door dezelfde bekende kaligraaf en Bruggeling Brody Neuenschwander gemaakt. Hij ontwierp oorspronkelijk ook ook de ‘Brugse Zot-kaligrafie’, wat het bier zo sterk kenmerkt.

Ontdek de SportZot

SportZot is blond van kleur, heeft een mooie schuimkraag en een duidelijk herkenbaar hoparoma en ook in de smaak is de hoppig smakelijk aanwezig. Ook toetsen van mout en een fijne, bittere nasmaak maken dit tot een smaakvol alcoholvrij bier. Uiteraard ook heerlijk te combineren bij het eten zoals een goed gevulde Ceasar salade, gegrilde gamba’s en uiteraard Vlaamse frieten. 

Het bier is in België verkrijgbaar bij Carrefour, Colruyt, Delhaize en natuurlijk in de brouwerij zelf. In Nederland is Jumbo de eerste supermarkt die SportZot in het assortiment opneemt.