Bier van de Week | Bird Brewery Mees Kees

3 juli 2018 om 08:00

Tijdens de Bird Collab Tour vliegt Bird Brewery alle Nederlandse provincies af om een bier te brouwen met een smaakmaker uit iedere provincie. Dat betekent 12 maanden, 12 provincies en dus 12 bieren! En het zevende bier is uitgevlogen. De Mees Kees komt vanuit Zeeland, in samenwerking met Brouwerij Kees. 

Op naar Zeeland

Voor het zevende bier in de Bird Collab Tour is Bird neergestreken in het zuidwesten van ons land. Namelijk bij Brouwerij Kees in Middelburg, Zeeland. Brouwerij Kees staat wereldwijd bekend om de verrassende IPA’s, Stouts en Porters. Maar voor de mannen van Bird Brewery heeft deze brouwerij nog een hoop extra waarde. Het eerste bier van de Amsterdamse brouwerij, Rumoerige Roodborst, is namelijk gebrouwen in de ketels van Brouwerij Kees. 

Met deze collab keren zij dus voor even terug naar het nest waar het allemaal begon. “Deze collab brew is voor ons extra bijzonder”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “We hebben ons allereerste bier bij Kees gebrouwen en daar is Bird Brewery uiteindelijk uit voort gekomen. Het was bijzonder om nu weer terug te keren op het oude nest.”.

Mees Kees IPA

Het nieuwe bier in de Bird Collab Tour is een smaakvolle Passion Fruit IPA geworden: Mees Kees. De reden van deze naamkeuze kun je waarschijnlijk zelf wel in vullen, Meester Kees! Er is gekozen om het bier in blik af te vullen omdat Brouwerij Kees één van de weinige Nederlandse bierbrouwerijen, met een eigen blik-afvullijn is. Het mooie design van de blikken maakt het zo weer een eigenzinnige aanvullig op de collab serie.

Mees Kees is een India Pale Ale met tropische invloeden. Verse hoppen, lichte mouten en een flinke dosis passievruchten. Een bijzonder fris doordrinkbaar bier met een duidelijke stempel van Mees(ter) Kees! Perfect op een warme dag op het Zeeuwse strand.

Rik is ook van dit bier weer onder de indruk. “Het brouwen met Kees was weer als vanouds: we hebben veel gelachen en het is leuk om te horen waar zij nu mee bezig zijn. Het bier is uiteindelijk een mooie mix van Kees en Bird Brewery en we zijn er erg tevreden mee. Fris, doordrinkbaar en gewoonweg erg lekker!”

Expert review

De Mees Kees kwam ook bij ons aanvliegen. Bierista’s Frouke ontving de mooie blikken met open armen en proeft deze tropische IPA in een nieuwe review op ons YouTube-kanaal!

Heb jij Mees Kees reeds geproefd? Als gediplomeerd Bierista kun je het bier hier reviewen!