‘Bier und Bratwurst Mile’ voor Nepal in Zwolle

22 oktober 2017 om 09:00

In samenwerking het café de Hete Brij uit Zwolle wil Run2Day Zwolle op zaterdag 28 oktober zoveel mogelijk geld ophalen voor 112 Nepal tijdens de ‘Bier und Bratwurst Mile’. De dresscode is van deze loopwedstrijd is ‘lederhosen’.

Overleefd en dankbaar

Als je denkt aan deze traditionele kledij en Nepal zie je niet gelijk de link, maar dat hoeft ook niet. Voor initiatiefnemer Eddie Sevink is deze connectie namelijk ook heel persoonlijk en hij legt het dus graag uit. Tijdens de zware aardbeving die in 2015 plaatvond in Nepal was hij in Kathmandu. Naar aanleiding van het Oktoberfest koos hij dit daarom als algemeen thema van de inzamelingsactie.

Alcoholvrij bier

Iedere deelnemer krijgt na een gelopen ronde een braadworst en een acoholvrij biertje om even bij te tanken. Je rent maximaal 5 rondes van 1,6 kilometer (1 mijl) lang. Na deze run mogen de renners natuurlijk afsluiten met een biertje naar keuze, met of zonder alcohol.

112 Nepal

112 Nepal heeft sinds 2015 drie kindertehuizen en een school kunnen herbouwen. Door evenementen als deze ‘Bier und Bratwurst Mile’ komt er telkens weer wat nieuw budget binnen om projecten als dit op te kunnen pakken.

Nep snor

De run is te doen voor iedereen, man of vrouw. Maar.. Als vrouw moet je wel een nep snor op doen. Er werd zo vaak gevraag wanneer Run2Day een event voor vrouwen ging organiseren, dat zij deze actie als kans pakken. Dus dames: snor op, lederhosen aan en gaan! Het ga bij die evenement vooral om plezier maken, dus neem jezelf vooral niet serieus.

De verwachtingen van de opkomst zijn hoog, volgens Sevink wordt het een topfeest: “Er wist supertoll!”