Wat kost een glas bier tijdens Carnaval 2018?

10 februari 2018 om 08:00

Het is dit weekend weer tijd voor carnaval! De meest gedronken alcoholische drank tijdens dit feest is natuurlijk bier. Maar waar kost dat het meest en waar ben je het voordeligst uit..

Eetfestijn

Onder de rivieren en in een deel van Oost-Nederland begint dit weekend carnaval. Dit oorspronkelijk katholieke feest duurt drie dagen en wordt traditioneel afgesloten met de Vastenavond. Dan begint op Aswoensdag de 40-daagse vastenperiode van de katholieken. Carnaval is van oorsprong ook een echt eetfestijn.

Tegenwoordig gaat het vooral over bier en gezelligheid. Gegeten wordt er natuurlijk wel, maar gedronken nog wel meer! Omroep Brabant ging daarom op onderzoek uit. Want wat betaal je nu voor een glas pils tijdens carnaval? De prijzen zijn dit jaar in vrijwel iedere gemeente omhoog gegaan maar in Den Bosch en Eindhoven moet je het meest neerleggen voor een glas Pils. Je betaalt daar gemiddeld €2,60. Dat is €0,20 meer dan het gemiddelde over heel Brabant genomen. Dat ligt dit jaar namelijk op €2,39.

Neutbonnen

In Bergen op Zoom en Roosendaal ben je het voordeligst uit. Hier betaal je gemiddeld €2,14 voor een pilsje. De meeste cafés werken hier met de (Leut)Neutbon. Deze bonnen zijn in de week voor carnaval al verkrijgbaar bij alle deelnemende cafés.

Bekijk de prijzen van alle steden hier.

Door Frouke van Loo