36e editie Bier! magazine heeft als thema ‘Klassiekers’

30 september 2017 om 08:30

De 36e editie van Bier! magazine is van de drukpersen gerold. In deze editie met als thema ‘Klassiekers’ interessante verhalen over bieren die ‘van alle tijden’ zijn en andere invalshoeken rondom dit thema. Het magazine ligt vanaf vrijdag 15 september bij de abonnees op de mat en is daarna ook verkrijgbaar in de losse verkoop (de betere tijdschriftenwinkels in Nederland en België), bij de drankenwinkels van Mitra en natuurlijk via de website.

Binnenkijken bij Westmalle

In de najaarseditie van Bier! (nr. 36-2017) staat een prachtige reportage over de gloednieuwe brouwerij van de trappisten van Westmalle. De afgelopen jaren is in alle stilte aan dit immense project gewerkt en Bier! mocht nu binnen de muren van de abdij een kijkje komen nemen. De Nederlandse brouwerij die aandacht krijgt in een reportage is De Prael uit Amsterdam, dat onlangs een tweede vestiging opende in de Houthavens. ‘Meer bier, meer zorg’ is hun credo.

Bierreis naar Bamberg

Als jet het al over Klassiekers hebt, dan is Bamberg een Duitse bierstad bij uitstek. De stad met ruim 70.000 inwoners kent 9 brouwerijen en 2 mouterijen. Bier! magazine maakte er een reisreportage en vertelt alles over het typische Rauchbier uit deze stad en legt uit wat een ‘Zwickel’ en ‘Ungespundetes’ is. In de rubriek Abdijbieren staat de Abdij van Egmond centraal in relatie tot Brouwerij Egmond van de Nederlandse abdijbieren Sancti Adalberti. In de reportage ook nieuws over de nieuwe ‘Egmond Experience’ en alles daaromheen.

Klassieke stoofschotels

De auteur van de culinaire rubriek kon er niet omheen: aandacht besteden aan klassieke stoofschotels die immers zo vaak met en bij bier worden geconsumeerd. En wie bij het woord ‘Klassieker’ al meteen denkt aan Feyenoord-Ajax of Amsterdam-Rotterdam, komt ook in Bier! magazine aan zijn trekken: in dit magazine een vergelijking tussen de bierscene in beide steden. Ook wordt aandacht besteed aan bierklassiekers in de reclame en aan een klassiek biercafé in het Gelderse Arnhem: ’t Moortgat. En natuurlijk nog veel meer vertrouwde rubrieken in het 100 pagina’s tellende glossy biermagazine. Voor meer informatie, zie www.biermagazine.nl.