Van de nieuwste editie Bier! Magazine krijg je op slag dorst!

27 juni 2018 om 09:30

Yes, het nieuwe nummer van Bier! Magazine is weer uit! Het smaakmakende magazine over bier heeft weer een hele hoop dorstopwekkende artikelen voor je in petto. Van een bezoek aan de oudste brouwerij ter wereld tot de opening van een nieuwe trappistenbrouwerij in Engeland. 

Nieuwe uitgave

Deze maand komt alweer de 39ste editie van Bier! Magazine uit, dit keer met het thema ‘Online & Digitaal’. De bierglossy bijna uit haar voegen van de schuimende zaken! Wat dacht je van de scoop over de nieuwe trappist uit Engeland en een bierreis naar Bologna? Ook is er een reportage over de oudste brouwerij ter wereld, Weihenstephaner, om eens even goed van te genieten. Drie keer raden wat daar dan het lekkerst bij smaakt… Een heerlijk verfrissend glas Weihenstephaner bier natuurlijk. Kies voor een verfrissende Hefeweisse of juist de Korbinian voor een lekker verwarmend gevoel!

Twaalfde trappistenbrouwerij

Over de hele wereld zijn er tot dit jaar maar 11 trappistenbrouwerijen gevestigd. Daar is dit jaar verandering in gekomen nu de Mount St. Bernard abdij in Engeland ook een trappistenbrouwerij is geworden. Om een bier een Trappist te mogen noemen, moet heeft het bier de goedkeuring nodig van de Internationale Vereniging Trappist. Pas als men aan de voorwaarden van deze vereniging voldoet, mag het logo ‘Authentic Trappist Product’ gebruiken. Dat is bij Mount St. Bernard nu nog niet zover. “Maar dat is slechts een kwestie van tijd en wachten tot het bier helemaal gereed is”, aldus Abt Erik aan Bier! Magazine.

Tot voor kort runden de monniken van dit klooster een klein melkveebedrijf. Helaas heeft dit melkveebedrijf de deuren moeten sluiten als gevolg van dalende melkprijzen. Er was niet meer tegen de grote melkveebedrijven op te boksen en daarmee werd de belangrijkste inkomstenbron van de gemeenschap, op de berg waar de Sint Bernard staat, ontnomen. Het was dus van groot belang dat er een nieuwe bron zou komen en daar begon de ketel te pruttelen… Er werd bekeken hoe levensvatbaar een brouwerij in het klooster zou zijn. Hoe dit proces verlopen is en uiteindelijk resulteerde in de opening van deze twaalfde trappistenbrouwerij lees je in de vijf pagina’s lange reportage in het magazine!

Bier ButlerBier 39 butler magazine

Ook de lancering van de Bier Butler van Dat Smaakt Naar Bier is niet aan de redactie van Bier! Magazine voorbij gegaan. De Bier Butler app, met biersommeliers Arvid Bergström en Jet van der Griendt, zoekt voor de gebruiker het lekkerste bier bij bepaalde gerechten. Zo staat er altijd een heerlijk smakelijk bier naast je bordje!

Online biercursus

Natuurlijk kan in deze online & digitaal editie van het magazine ook de Bierista Bieropleiding niet ontbreken. In een interview met oprichter Alain Schepers & Maurice Buijs ontdekt de redactie alles over de online cursus tot bierexpert. Bier is fun en dat staat ook Bier! Magazine wel aan! Wil je meer weten over de Bierista Bieropleiding? Ga dan naar onze speciale pagina!

Bier! Magazine is te koop bij de betere kiosken maar je kunt de bierglossy ook rechtstreeks te bestellen.