Bier! magazine maakt je lekker met smaakmakend nieuws over Bier en Design

16 maart 2016 om 17:15

Het is een beetje feest bij Bier!, het enige onafhankelijke magazine over speciaalbier in ons land. Deze week is het 30ste nummer verschenen. Het voorjaarsnummer is gerestyled en heeft voor het eerst een thema meegekregen. ‘Bier & Design’ is een thema dat wel interessante verhalen oplevert.

Favoriete bierflessen

De cover van Bier! ziet er fris en voorjaarsachtig uit met een hemelsblauwe achtergrond en drie fraai vormgegeven bierglazen op de voorgrond. In het magazine gaan de redacteuren in op hun favoriete bierflessen en glazen onder het motto ‘Het oog wil ook wat’. Het levert een boeiend verhaal op over bijzondere bierflessen als de Grolsch beugel, de dikke buikfles van Orval en de bijzondere bierglazen van Karmeliet, Westmalle en Tongerlo Prior.

Design Brand

Als het gaat over design mag Brand niet ontbreken. Dit biermerk heeft een succesvolle metamorfose achter de rug. Van oubollig biertje tot een hip speciaalbiermerk. Marc Scholten, marketing manager van Brand, vertelt over dit risicovolle en uiterst kostbare avontuur.

Brouwcafé Hendrixen

Sander van Werkhoven ging in zijn woonplaats Doetinchem op de koffie … bij Walter Hendrixen. In hartje Doetinchem brouwt de horecaman in hart en nieren zes smaakvolle bieren, die in zijn grand-café geschonken worden. Walter en zijn zoon Rick zijn geïnfecteerd met het biervirus. Zij brengen de bierrevolutie in de Achterhoek in een stroomversnelling.

Speciaalbierstad Groningen

Groningen mag zich in dit nummer van Bier! verheugen op extra aandacht. In de provinciehoofdstad gonst het al lange tijd op biergebied. Bijzondere biercafé’s zoals De Koffer en De Pintelier en prachtige brouwerijen, zoals De Kromme Jat, Martinus en Bax Bier zetten Groningen als speciaalbierstad op de kaart.

Bier & Burgers

Bier en spijs. De meest fantastische combinaties worden her en der beschreven. Ook Bier! heeft honger. De redactie besteedt twee volle pagina’s aan Burgers & Bier, waarop vier burgers worden beschreven inclusief een bijpassend bier. Verder staat het magazine vol met het laatste nieuws over speciaalbier, de leukste festivals, de nieuwste brouwerijen en kun je je laten meevoeren in de prachtige sfeerreportages.

Cadeautje

Bier! magazine kreeg je voorheen gratis bij aankoop van een bepaald bedrag bij Mitra. Om nu te genieten van al dat biernieuws moet je een abonnement nemen. Je krijgt dan vier nummers thuis gestuurd voor slechts € 23,50. Bovendien krijg je dan de Nationale Bierpas gratis. En met deze pas krijg je onder meer 10% korting op je speciaalbier-aankopen bij Mitra. Elke bierliefhebber zou zichzelf dit cadeautje moeten gunnen.