Maak jouw SinterBier avondje compleet met SinterKaasletters!

24 oktober 2017 om 13:30

De supermarkten ontploffen alweer bijna van al het Sinterklaasgoed dat in de schappen ligt. Chocoladeletters, pepernoten, kruidnoten.. Je kunt er nu al niet meer omheen. Maar Sinterkaasletters, heb je die al gespot?!

Door Frouke van Loo

SinterBier

Het heerlijk avondje laat nog even op zich wachten, maar is toch zeker iets om weer naar uit te kijken denken wij zo. En wat is er als bierliefhebber nu leuker dan een heuse SinterBier avond optuigen? Niets toch?!

Als je even goed nadenkt is deze traditie ook de perfecte aangelegenheid voor een bier- en spijsborrel, want eigenlijk zijn alle Sinterklaas snoeperijen wel te combineren met een bijpassend bier. Denk bijvoorbeeld aan kruidnoten met het Lekkerste Bockbier van Nederland namelijk de Eigenzinnige Herfstbok van BE+ER. De chocolade tonen en gebrandheid van dit bockbier combineert mooi met de speculaaskruiden in de kruidnoten. Of kies voor een pure chocoladeletter in combinatie met de gebrande en mokka achtige tonen van de Milkstout van de Prael. Een van zichzelf wat milder bier waarvan je de chocoladetonen kunt versterken door er pure chocolade bij te eten.

SinterKaasLetters

Jouw SinterBier avondje kan dit jaar nog smaakvoller worden door de lancering van de ‘Sinterkaasletters’. Deze letters zijn gemaakt van echte rauwmelkse boerenkaas afkomstig van kaasboerderij Schellach in Middelburg. Na het schenken van de letters van verse melk van eigen koeien, wordt de kaas licht gezouten en daarna voor een bepaalde periode gerijpt op houten planken. Ook goed om te weten: je kunt de kaasletter gevacumeerd en gekoeld zeker zo’n 3 weken bewaren.

De kaasletters zijn verkrijgbaar in 14 verschillende smaken en 8 verschillende verpakkingen. De grap is natuurlijk dat je aan de buitenkant bijna geen verschil ziet met de welbekende witte chocoladeletters. Foppen is dus supermakkelijk! Maar niet alleen dat is leuk aan deze kaasletters, ze zijn natuurlijk ook onwijs mooi te combineren met diverse bieren om jouw SinterBier avondje zo nog een tikkie smakelijker te maken.

Bier & Kaasletters

De Sinterkaasletters zijn dus in een hoop varianten verkrijgbaar en wij geven je daarom graag een aantal verschillende bier & kaas combinaties. Als je kiest voor de belegen of extra belegen Sinterkaasletter dan is een Blond & Krachtig bier zoals Fik de Foeder van Gulpener of Brand IPA een smakelijke combinatie. Bij een pesto of brandnetel kaasletter kan je beter kiezen voor Soepel & Subtiel of Fris & Fruitig bier zoals de oerpilsener Grevensteiner of Texels Wit van de Texelse Bierbrouwerij. Wil je meer van dit soort combinaties? Schroom dan niet en stuur Bierista een berichtje via Facebook!

Meer informatie over de bieren vind je door op de linkjes hierboven te klikken. En de Sinterkaasletters? Die bestel je hier!

Tag een echte kaaskop!Ze zijn er weer, de leukste en lekkerste verrassing voor de feestdagen! Letters van ambachtelijke boerenkaas van Kaasboerderij Schellach.Reserveer nu op kaasletter.nl!

Geplaatst door Boerenkaasletter op vrijdag 20 oktober 2017

Bron: Boerenkaasletter.nl | Beeld: Facebook