Bier brouwen op Bonaire

5 december 2016 om 12:15

Bierbrouwer worden begint meestal met een passie, met een droom. Die droom werkelijkheid laten worden is natuurlijk prachtig. Maar waarom in Nederland? Ondernemers Rick van den Broek en Jeroen van der Kroft lieten meerdere dromen tegelijk uitkomen; zij zijn een bierbrouwerij begonnen op het zonovergoten Bonaire!

Bonaire heeft lang moeten wachten op speciaalbier. Pas in 2014 werd het eerste echte speciaalbier geïntroduceerd op het eiland; Bonaire Blond. Een Blond bier met dubbele gisting en hinten van limoen en lokale aloë vera van de lokale Onima plantage.

Bonaire Blond

Bonaire Blond is een goud geel, licht troebel bier. Het bier is zeer fris in de neus waarbij de limoen mooi naar boven komt. De smaak is van een typisch blond bier met een mooie hoppige afdronk en een extra bittertje van de aloë vera. Het bier wordt gebrouwen door Kees Schouten, brouwmeester in de de Noordhollandse Bier Brouwerij.

Brewery

Nu, twee jaar verder, hebben de jonge ondernemers Rick van den Broek en Jeroen van der Kroft de deuren geopend van de eerste brouwerij op Bonaire genaamd; Brewery. Een concept waarbij brouwen, proeven en genieten goed gecombineerd worden.

Vijf bieren

De Brewery bevindt zich in een monumentaal Bonairiaans pand. Er zijn standaard vijf verschillende lokaal gebrouwen bieren van de tap te proberen. Elke zaterdag word er live gebrouwen en is iedereen welkom om mee te kijken hoe de nieuwe bieren gemaakt worden. Omdat de brouwerij enkel voor hun eigen bar brouwt, zul je hier altijd een uniek bier vinden.

Het horeca-concept biedt ook een Latijns-Amerikaanse keuken waarbij je kunt genieten van smaak vollen gerechten van de Colombiaanse chef. So, if you have the chance; see whats brewing at the Brewery!