Laura won met haar Pieke Broodbier de Maastricht Student Entrepreneur Award 2018. Het mooie van dit initiatief is dat Laura verder kijkt dan alleen brood. Inmiddels is ze 16 kilo oud brood en 200 liter bier verder. Op deze manier wordt de werking van bier, brood en andere ingrediënten steeds duidelijker. Nu wordt het Pieke Broodbier nog gebrouwen met brood van lokale bakkerijen, maar in de toekomst wil Laura ook brood gebruiken dat supermarkten over hebben.

Voedselverspilling

Brood is namelijk het tweede meest verspilde voedselproduct in Nederland. We gooien bijna 10 broden per persoon per jaar weg! Dat is natuurlijk uiterst zonde. Daarom vond de studente het de hoogste tijd een concept te ontwikkelen waarbij verschillende ‘afval’ producten verwerkt kunnen worden tot een nieuw, geliefd product.

In dit eerste concept is een deel van mout vervangen door het overgebleven brood. Zo krijgt het brood een tweede kans en wordt de impact van de bierproductie op het milieu verkleind. Pieke Broodbier is een blond bier geworden met 5,7% alcohol. Het recept is geinspireerd op een Engelse Golden Ale. Fris in aroma’s en vol van smaak, zo’n fijn bier om mee te borrelen.

Vlaaibier

pieke vlaaibier

Laura met Pieke – via piekebroodbier.nl

Jawel, ook overgebleven Limburgse vlaaien zijn één van de ideeën voor een volgend ingrediënt! Hoe mooier kan het zijn: een Maastrichts bier gebrouwen met een van de meest bekende Limburgse producten. Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe dit uit gaat pakken! Vlaaibier… Het klinkt in ieder geval al goed!

Pieke Broodbier is te bestellen via de website.