Bier als toetje? Met deze smaakmakers zeker!

26 december 2018 om 08:00

We zien de afgelopen jaren heel wat nieuwe, bijzondere en spraakmakende bieren voorbij komen. Zo aan het einde van het jaar – en al helemaal rond de kerstdagen – is het bijna niet bij te houden. En bieren die je ook als toetje kunt drinken, daar worden we natuurlijk heel vrolijk van! We zetten een aantal nieuwkomers voor je op een rijtje.

Dat donkere en rijke bieren overheerlijk zijn in combinatie met bijvoorbeeld chocoladedesserts, weet jij als Bierista natuurlijk als de beste. Maar er zijn nu ook een aantal nieuwe bieren verkrijgbaar die van zichzelf al zo goed als een dessert zijn.

Tiramisu Porter

toetje

@rockcitybrewing

Zo heeft de Amersfoortse brouwerij Rock City Brewing deze maand hun vierde winterspecial gelanceerd. En dat is de Tiramisu Porter. Je raadt het natuurlijk al, in dit bier herken je alles van een overvolle tiramisu terug. Het bier bevat 5,5 alcohol en is een echte smaakmaker te noemen.

Wil je dit bier toch combineren met een dessert of gerechtje? Ga dan voor een harde, wat pittige kaas of een zoet dessert met bijvoorbeeld frambozen of kaneel!

Liquid Desserts

toetje

@bigbellybrewing

Ook Big Belly Brewing is druk in de weer geweest met vloeibare desserts. Dat heeft geresulteerd in een Salted Caramel Pecan Pie Porter en de Mexican Coffeecake Stout! Deze Liquid Desserts laten je natuurlijk bij de naam al kwijlen, maar ook de smaak gaat je blij verrassen! De bijzondere en volle smaken van deze bieren laten je bijna vergeten dat je normaal gesproken een toetje nuttigt na het diner!

Meer bieren van Big Belly Brewing ontdekken? Dat doe je hier!

Smullen in Leiden

Ook Leidsch Bier heeft een nieuw bier uitgebracht dat niet onderdoet voor een smaakvol dessert. De nieuwe batch Boisot is vers van de pers afgevuld en klaar voor schenken! Deze Quadrupel met gember en speculaaskruiden maakt het hart van iedere bierliefhebber sneller kloppen. Zelfs wanneer verwarmende, zware bieren niet jouw ding zijn wil je deze eens geprobeerd hebben!

Deze Quadrupel met 8,8% alcohol is één van de bieren uit het assortiment van Leidsch Bier die de helden van het Leids ontzet belichamen. Boisot was admiraal van de watergeuzen die, geholpen door het ondergelopen land, uiteindelijk Leiden op 3 oktober 1574 bereikten en de Spanjaarden verjoegen. Niet alleen smaakvol als een dessert dus, maar ook nog eens met een mooi verhaal!

Meer leren over bier? Of juist alles ontdekken over het combineren van bier en eten? Volg dan de Bierista® Bieropleiding!