Bierista’s brengen een bezoek aan Walhalla in Amsterdam

7 november 2018 om 08:00

Zondag 4 november bracht een groep enthousiaste gediplomeerde Bierista’s een bezoekje aan Walhalla Craft Brewing in Amsterdam Noord. Daar kregen zij een rondleiding door de brouwerij en werd er natuurlijk geproefd van de goddelijke Walhalla bieren!

Walhalla in Amsterdam Noord

Het tweede weekend van april was het groot feest in Amsterdam Noord. Toen opende bierbrouwerij Walhalla namelijk de deuren van de nieuwe microbrouwerij aan de Spijkerkade. Eind 2017 startten zij een crowdfundingscampagne om deze droom te realiseren en dat ging sneller dan verwacht!

Ketels WalhallaBinnen vier weken haalden zij namelijk het doelbedrag van €100.000 op en kon de brouwinstallatie en de verbouwing van het voormalige garagepand bekostigd worden. De rest is geschiedenis!

De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zijn de afgelopen maanden volledig uitgegroeid tot een plek die zijn naam eer aan doet. Dit is Walhalla! Bierliefhebbers kunnen zich hier volledig te buiten gaan en genieten van de lekkerste bieren, gezelligheid aan de bar en natuurlijk de passie van de brouwers en andere bezoekers. De perfecte plek voor een Bierista dus. Daarom bezochten wij afgelopen zondag met een groep gediplomeerde Bierista’s Walhalla Brewery & Taproom.

Mythisch en magisch

Magische bieren, dorstlessend en puur. Zoals de goden het graag zien! Dat is dan ook wat Walhalla als missie heeft; de lievelingsbieren van mythische goden brouwen. De bieren zijn dan ook stuk voor stuk vernoemd naar mythische figuren als Loki, Osiris, Wuldor en Minerva. We nemen je mee door ons bezoek aan de Amsterdamse brouwerij! 

Walhalla bar

 

Als je het proeflokaal binnenloopt stap je meteen binnen in een heerlijk ontspannen en gezellige sfeer, mede dankzij de gave schilderijen van mythologische goden. In het proeflokaal wordt een constant wijzigend aanbod aan bieren met lekkere snacks aan geboden en de groep krijgt dan ook meteen een eerste proefglas bij binnenkomst. Een oude bekenden! We drinken namen de Loki Golden IPA, het meest populaire bier van Walhalla en een bier uit het Bierista Bierpack dat bij de Bierista Bieropleiding hoort.

Na de rondleiding waarbij de Bierista’s worden overladen met informatie over het brouwproces en de bieren van Walhalla, wordt het ook duidelijk dat Walhalla nadenkt over het welzijn van wereld en het verspillen van afval. Zo wordt de bierbostel geleverd aan lokale slagers om aan de varkens te voeren en kun je van diezelfde slager worst eten in het lokaal met onder andere venkel!

Tijd om te proeven!

Na de rondleiding schuiven we aan in het proeflokaal voor een smakelijke proeverij. De groep krijgt de Bifrost Citra Sour Ale te proeven, een zuur bier met een licht gele kleur en een fijne schuimkraag. Om dit bier te brouwen heeft het wort eerst 24 uur met lactose staan wachten vóór het daadwerkelijke kookproces begon. Daarna is het bier met Saison gist en héél veel Citra hop op smaak gebracht.

Daarna werd de Azeban Rye Pale Ale ingeschonken. Een Amerikaanse stijl Pale Ale gebrouwen met rogge en intense, licht pittige smaken en aroma’s. Wat volgt is de Kaldi Coffee Stout, een smaakvolle havermout Stout! Dit bier is gelagerd op Ethiopische Kayon Mountain koffiebonen wat het bier de kenmerkende geuren smaken geeft. De Bierista’s genieten volop van de bieren en begeleidende verhalen van de brouwer.

Walhalla blikken

Stiekeme blik op de blikken!

Er wordt ook verteld over nieuwe, in blik afgevulde bieren van Walhalla: een New England IPA én een Raspberry Berliner Weisse. Ook dat beloven pareltjes te worden! Hou de website in de gaten want meer info over deze twee nieuwe bieren volgt zeer binnenkort!

Wil je ook aansluiten bij exclusieve events als deze? Dat kan! Als gediplomeerd Bierista krijg je namelijk toegang tot deze (gratis) events! De Bierista Bieropleiding is voor iedereen toegankelijk, bekijk hier alle mogelijkheden en voordelen!