Breng een bezoekje aan De Prael in Groningen!

30 december 2018 om 08:00

Na thuishaven Amsterdam en een prachtige brouwerij met uitgebreid proeflokaal in Den Haag, is er nu ook in Groningen een De Prael filiaal. Plan een bezoekje in want als Bierista wil je ook hier weer geweest zijn!

Donderdag 13 december 2018 is het De Prael proeflokaal met brouwerij en restaurant aan het Boterdiep in Groningen geopend. In dit filiaal van Brouwerij De Prael kun je genieten van de smaakvolle Prael bieren, overheerlijke lunch- en dinergerechten en natuurlijk een lekker borrelmenu. Het restaurant en proeflokaal zijn in volle gang, maar de brouwerij laat nog even op zich wachten. Het is natuurlijk ook een flinke klus dat alles te installeren. Wij wachten geduldig!

Dat is mooi, heel mooi!

Het pand bij het Simplon Hotel in Groningen kwam leeg te staan, dat bleek de perfecte plek voor De Prael. Ondertussen is dit de vierde De Prael locatie in Nederland. En dat is mooi, heel mooi! Brouwerij De Prael werkt namelijk met medewerkers die normaal gesproken gezien worden als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen dat zij niet snel aan de bak komen, en dat is zonde! Deze nieuwe locatie zorgt dus weer voor meer werkgelegenheid in de regio.

Brouwerij De Prael werd in 2001 opgericht door Arno en Fer. De twee ondernemers wilden een bedrijf opstarten waar mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen, toch aan de slag kunnen. Het doel van de brouwerij is natuurlijk allereerst om heerlijk bier uit de taps te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor de beoogde doelgroep. Met haar proeflokalen en brouwerijen wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten en gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten. Een mooi initiatief met een dubbele lading dus!

Op naar Groningen

De brouwerij met proeflokaal in Groningen is de vierde locatie van de Prael. Er wordt hier samengewerkt met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een prachtig pand met een bijzonder binnenplein, op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier weer heel mooi samen.

Iedere 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt mensen zo direct aan werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt ook de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren. Draag dus bij aan dit mooie initatief, want dankzij jou zijn we allemaal weer een stukje dichter bij een inclusieve arbeidsmarkt!