Geniet van de magie van de Betoverend Blond uit Breda

15 december 2018 om 08:00

Ieder jaar staat Breda in vuur & vlam tijdens de decembermaand. En ook in 2018 is het magische wintertafereel natuurlijk weer gaande. Vanaf 14 december waan je je in het centrum van de Brabantse stad in een heus winterwalhalla. Dit jaar zelfs met een eigen betoverend bier met een bijzondere toevoeging…

Bourgondisch genieten

Vanaf vrijdag 14 december is Breda weer gehuld in winterse sferen. Een magisch winters tafereel genaamd Betoverend Breda. De Brabanders vieren dan de gezelligheid in de prachtige, bourgondische stad en proosten op het einde van het jaar. Maar waar proosten die Bourgondiërs dan het liefst mee? Dat kan in Breda maar één ding zijn, een heerlijk speciaalbier natuurlijk!

Betoverend Blond is het bier dat speciaal voor Betoverend Breda is gebrouwen. En of dat niet leuk genoeg, is het bier ook nog eens voortgekomen uit een samenwerking tussen verschillende Bredase brouwerijen! Voor de Betoverend Blond hebben Big Belly Brewing, Brouwerij De Beyerd, Brouwerij Bliksem, Bierbrouwerij Breda en Brouwerij St. Joris namelijk de handen ineengeslagen. Samen kwamen zij tot het magische recept voor deze betoverende blondie!

Een likeurtje erbij

Het is een zacht, blond bier geworden dat hoog op smaak en fijn doordrinkbaar is. Aroma’s van citrus, mandarijn en sinaasappel maken het tot een allemansvriend. Daarnaast hebben de brouwers de Spaanse geschiedenis van de stad een rol laten spelen in dit bier met een bijzonder ingrediënt: Licor 43! De likeur geeft het bier bijzondere tonen van vanille en karamel.

Betoverend Blond is een exclusieve samenwerking tussen de Brabantse brouwerijen en alleen tijdens Betoverend Breda verkrijgbaar. Zo kun je  bij de ijsbaan op de Grote Markt en bij verschillende horecagelegenheden van het bier brieven en is het bier te koop bij lokale winkels en de Jumbo Food Market. 

Heb jij je laten betoveren? Dan kun je het bier hier beoordelen!