En ‘Het Beste Bier van Nederland 2018’ is …

24 mei 2018 om 18:15

Het is zover! Donderdagavond 24 mei is tijdens de aftrap van de Week van het Nederlandse Bier de winnaar van die felbegeerde titel bekend gemaakt. Natuurlijk waren wij erbij! We vertellen je maar al te graag welk bier zich dit jaar ‘Het Beste Bier van Nederland’ mag noemen.

Dutch Beer Challenge

Half maart verzamelde tout bierig Nederland zich in Rotterdam voor de Dutch Beer Challenge. Er werden bijna 400 bieren geproefd door een deskundige en vooral uitgebreide jury. Zij verkozen de 3 beste bieren per bierstijl en spraken hun voorkeur uit voor ‘Het Beste Bier van Nederland’. Vandaag is die uitslag bekend gemaakt in de Grote Kerk in Den Haag tijdens het Bierproeffestival, de traditionele aftrap van de Week van het Nederlandse Bier die van 24 mei t/m 3 juni plaatsvindt.

Alle ruim 525 Nederlandse brouwerij en huurbrouwerijen zijn aangeschreven om hun bieren voor deze biercompetitie aan te melden. Velen hebben dan ook vol enthousiasme gereageerd en één of meerdere bieren aangemeld. In totaal waren dat ruim 400 bieren! Zo’n 100 meer dan een jaar geleden. In 2017 deden er nog 298 bieren mee aan de competitie en in 2016 waren dat er 239. En vandaag werd dus de grote prijs uitgereikt ‘Het Best Bier van Nederland 2018’!

Bronckhorster Nightporter

Ze mogen het in het Gelderse Rha van de daken schreeuwen, hun Nightporter is Het Beste Bier van Nederland 2018! Een eer waar het team van Bronckhorster Brewing Company ongelofelijk trots en blij mee is.

De Nightporter heeft de Bronckhorster Brewing Company wereldwijd reeds op de kaart gezet. Bierliefhebbers smullen van deze zeer donkere, bittere strong Porter vol koffie, mokka en chocolade. Voor dit bier moet je dan ook echt even de tijd nemen!

Bronckhorster’s Nightporter sleepte over de hele wereld talloze prijzen in de wacht. Goud was er twee jaar achtereen op de Brussels Beer Challenge, maar ook tijdens de Dublin Craft Beer Cup en de World Beer Awards werd de Nightporter verkozen tot de allerbeste porter van heel Europa. Ook de afgelopen maanden viel het bier telkens weer in de prijzen en nu dus ook de grote prijs van Nederland!

Week van het Nederlandse Bier

In de grote kerk blijft het nog wel even groot feest, vooral voor de winnaars natuurlijk. Maar ook de komende dagen zijn bierliefhebbers van harte welkom tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Natuurlijk zijn er tijdens de Week van het Nederlandse bier nog vele malen meer bieractiviteiten georganiseerd. Check het artikel daarover, voor meer informatie!