Beste bier Twentse hobbybrouwers gekozen

4 juni 2015 om 12:35

Bij de Grolsche Bierbrouwerij vond dinsdag de finale plaats van de brouwwedstrijd onder Twentse hobbybrouwers. Uit de 45 brouwsels die zijn ingezonden werd het bier van Joop Met verkozen tot winnaar. Op de tweede plaats eindigde het bier van Gert Vreemann en derde werd Henry Haak.

Deze brouwwedstrijd was een initiatief van Grolsch in samenwerking met het Twents Bierbrouwersgilde en werd georganiseerd in het kader van de Week van het Nederlandse Bier en de 400ste verjaardag van Grolsch.

Ingrediënten

Deelnemers ontvingen allen dezelfde basis ingrediënten: drie soorten mout en twee soorten hop. Op basis hiervan konden ze hun eigen bier brouwen. In totaal zijn 45 brouwsels ingestuurd. Gisteravond werden de tien beste bieren genomineerd en vervolgens geproefd door een deskundig proefpanel van Grolsch. De bieren zijn daarbij beoordeeld op smaak, helderheid, alcoholgehalte, gisting, geur en aroma.

 

Vakmanschap

Wim Vermeulen, Meesterbrouwer bij Koninklijke Grolsch: “Karakter en vakmanschap zijn onmisbare ingrediënten bij het brouwen van Grolsch Premium Pilsner. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met dezelfde basis ingrediënten – dezelfde mout en hop – zulke verschillende bieren gebrouwen kunnen worden. De manier van brouwen is echt bepalend voor het eindresultaat. De kwaliteit van de inzendingen was uitermate hoog. 26 bieren hebben een 7 of hoger gescoord. Maar de besten staken er met kop en schouders bovenuit.”