Bert Kuperus timmert hard aan de weg met Bierconnaisseurs

16 april 2016 om 12:01

Een jaar geleden gaf Bert Kuperus het startsein voor de biercommunity Bierconnaisseurs. Bedoeling van deze club is om het speciaalbier te promoten. Die missie is in volle gang en de geestelijk vader laat ook geen moment voorbij gaan om het speciaalbier-woord te verkondigen aan zijn inmiddels flinke schare volgelingen.

Bert Kuperus is afkomstig uit Twente, de bakermat van Grolsch. In grote delen van het land is de speciaalbier-revolutie in volle gang. In het oosten komt die pas nu op gang. Niet in de laatste plaats door de inspanningen van Bert Kuperus, die met zijn aanstekelijke enthousiasme iedereen aansteekt met zijn liefde voor speciaalbier.

Eerste verjaardag

Bierconnaisseurs viert dit weekend de eerste verjaardag. Dat gebeurt in besloten kring met leden van de community. Biersommelier Kim Lentjes en Martin Ostendorf van Muifel Brouwerij zijn speciale gasten, die hun bierkennis en bieren delen met de feestvierders. Dat gebeurt allemaal in Bierlokaal De Engel in hartje Oldenzaal, een café waar met passie en liefde met speciaalbier wordt gewerkt.

Bier & spijs

Het afgelopen jaar heeft Bert Kuperus met zijn Bierconnaisseurs een groot aantal bijeenkomsten georganiseerd. De hoofdrol is steeds weggelegd voor kwalitatief uitstekende speciaalbieren. Bij veel activiteiten wordt het bier gecombineerd met bijpassende spijzen. Eén van de hoogtepunten was zonder meer het sterrendiner bij Bloemenbeek in De Lutte.

Lijst met topbieren

Ander hoogtepunt was de presentatie van de Favourite Dutch Beerlist, een lijst met 36 topbieren verkozen door invloedrijke Nederlandse bierkenners. Met deze lijst op zak grijp je als liefhebber van speciaalbier nooit meer mis. Brouwers van de bieren, die in de lijst zijn opgenomen, zoals de Kaapse Brouwers, Duits&Lauret, Oersoep en Davo Bieren, gebruiken dit maar wat graag als een kwaliteitskeurmerk.

Ook na het verjaardagsfeestje gaat Bert door met zijn missie. De Tukker rijdt stad en land af op zoek naar kansen om speciaalbier te promoten. Eén van de eerstvolgende grote evenementen is het bierdiner bij het Ros van Twente in De Lutte. Chefkok Ben Schulte heeft samen met onder meer Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij een hemels diner vol prachtige bier-spijs combinaties samengesteld.