Berne Abdijbier presenteert de Abt-generaal Quadrupel

16 juli 2018 om 08:00

Zondag 29 juli wordt in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther de nieuwe Generaal Quadrupel gepresenteerd. Dit vijfde bier van de Stichting Berne Abdijbier wordt deze zondag op feestelijke wijze aan de nieuwgekozen Abt-generaal der Norbertijnen aangeboden. En iedereen mag daar bij zijn!

Generaal Kapittel

Voor het eerst in 900 jaar wordt het Generaal Kapittel van de wereldwijde Norbertijnen-kloosterorde in Nederland georganiseerd. Daarom komt de internationale bestuursraad voor maar liefst twee weken naar Nederland. Eens in de 6 jaar komt de orde ergens ter wereld bij elkaar. 120 mannen en vrouwen van de orde – abten, abdissen, priors en priorinnen – kiezen deze dagen een nieuw bestuur én nieuwe Abt-generaal.

Halverwege het Generaal Kapittel komt de groep naar de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther,  voor de introductie van de Abt-generaal Quadrupel. Dit is het vijfde – en vooralsnog laatste – Berne Abdijbier dat op de markt wordt gebracht ter ondersteuning van de abdij. Je ziet Abt Denis Hendrickx de gistende Abt-generaal Quadrupel op de foto keuren tot in de puntjes.

Andere bieren van Berne Abdijbier zijn de Witheren Wit, Norbertijn Blond, Abt Tripel en Prior Dubbel.

abt-generaal quadrupel

Foto’s via Stichting Berne Abdijbier

Abt-generaal Quadrupel

De feestelijke introductie wordt geopend door een eucharistieviering, door de bisschop van ’s Hertogenbosch: Mgr. Gerard de Korte. Daarna zal rond 13:00u door het Sint Barbara Gilde een vendelgroet aan de nieuwe Abt-generaal gebracht worden met vervolgens het aanbieden van het nieuwe bier. Vanaf deze tijd is de viering ook voor het publiek te bezoeken. Onder het genot van een muzikale serenade wordt het bier gedronken en gaat het feest door tot een uur of 11 ’s avonds.

De Abt-generaal Quadrupel is vanaf 30 juli beschikbaar voor groothandelaren. Dit donkere en verwarmende bier met 10,5% alcohol maakt het rijtje van Berna Abdijbieren compleet.

De Abt-generaal en zijn gevolg verlaten het feestgedruis om 15:00u om door te reizen naar de Norbertinessen van St. Catharinadal in Oosterhout om zich te verdiepen in wijn. Dat is voor hen dus het dagje wel!