Belgisch Bierfestival ‘Fier op ons bier’

27 januari 2017 om 08:09

In het hart van bierstad Utrecht – in de Janskerk – wordt op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari het Belgisch Bierfestival ‘Fier op ons Bier’ gehouden. Er zijn vijftien brouwerijen aanwezig die elk meerdere Belgische bieren schenken.

Biercultuur

Het festival komt op een mooi moment. Eind vorig jaar is de Belgische biercultuur geplaatst op de cultuur erfgoedlijst van UNESCO. De Belgische biercultuur is uniek. Daar waar oude tradities op het gebied van brouwen in omringende landen verloren zijn gegaan, waren onze zuiderburen in staat om oude brouwtradities te behouden. Hierdoor is de kwaliteit van de bieren steeds hoog gebleven en wordt deze wereldwijd geprezen.

Deelnemende brouwerijen

Dit is de line up voor vrijdag en zaterdag; dit zijn de deelnemende bierbrouwerijen: Affligem – Brouwerij Duvel Moortgat – Brouwerij De Halve Maan – Lindemans – Chimay – Brouwerij Huyghe – BiiR – Brouwerij Gulden Spoor – Brouwerij Het Anker- Brouwerij De Brabandere – Seefbier – Brasserie de l’Abbaye du Val Dieu – Vliegende Paard Brouwers – Préaris – Alken/Maes

Belgisch Bierfestival

Het Belgisch Bierfestival bestaat uit drie sessies:
vrijdag 27 januari van 19.00 uur tot 23.00 uur
zaterdag 28 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur
zaterdag 28 januari van 19.00 uur tot 23.00 uur

Een ticket kost € 22,90. Hiervoor heb je entree tot het festival en krijg je vijf muntjes, een biermenukaart/boekje en een Belgisch Bierfestival proefglas.

Bij het Belgisch Bierfestival ‘Fier op ons bier’ draait het om proeven. Daarom wordt er geschonken in proefglazen. De organisatie is in handen van Anja Netto (tevens organisator van het Streekbierfestival) in samenwerking met Belgische Biercafé Olivier.