Het Belgisch Bierboek is in vele opzichten imposant

5 oktober 2016 om 10:27

Imposant. Zo kun je het Belgisch Bierboek van Eric Verdonck en Luc de Raedemaeker wel noemen. Niet alleen qua omvang en gewicht (ruim 700 pagina’s en 2 kilogram zwaar), maar ook qua inhoud. De Belgische bierwereld is een nieuw standaardwerk rijker.

Het eerste wat opvalt aan het boek is de enorme omvang. Met dit boek ga je niet lekker op de bank zitten. Een tafel is absoluut een vereiste. De hardcover van deze gebonden uitgave toont een doorleefde tafel met daarop twee glazen en centraal een viltje met de titel van het boek ‘Het Belgisch Bierboek’. Grappig detail zijn de drie leeslinten, geel, zwart en rood.

Biersfeer

De eerste neiging die je hebt als je dit enorme boek in handen hebt, is even lekker bladeren. En als je eenmaal begint te bladeren, dan blijf je de pagina’s omslaan. Deze uitgave is rijkelijk voorzien van prachtige foto’s, die voortreffelijk de biersfeer pakken. Alleen van het kijken naar de foto’s krijg je al dorst.

Overzichtelijk

Het Belgisch Bierboek is een lijvig naslagwerk. Meer dan 700 pagina’s vol bierige informatie en een gezonde dosis Belgisch chauvinisme. Al die informatie is overzichtelijk gerangschikt, zodat je nooit verdwaald raakt. De auteurs hebben gekozen voor acht hoofdstukken:

1 – Belg is bier en bier is Belg
2 – Belgische biergeschiedenis
3 – Belgische biercultuur
4 – Brouwproces en ingrediënten
5 – Belgische bierstijlen en -types
6 – Tappen, schenken, proeven en bewaren
7 – Bierkeuken en foodpairing
8 – Biertoerisme

De teksten zijn toegankelijk geschreven. Geen hoogdravende literaire proza, maar helder en to the point. De combinatie van sfeervolle afbeeldingen en de lekker leesbare teksten, maken dat de tijd verstrijkt zonder dat je het in de gaten hebt.

Must have voor de bierliefhebber

Dit complete boek bevat alles wat je nodig hebt als bierliefhebber. Leuke weetjes, praktische informatie, inspirerende ideeën, tips om zelf mee aan de slag te gaan en plekken om te ontdekken. Het boekwerk is met € 49,99 niet goedkoop, maar meer dan zijn prijs waard. De uitgave is in alle opzichten zeer verzorgd en met liefde, kennis en zorg samengesteld. Als je van Belgisch bier en België houdt, is dit lezenswaardige naslagwerk een must have!

Het Belgisch Bierboek is te koop bij de betere boekhandels in Nederland en België. Het Belgisch Bierboek, door Erik Verdonck en Luc de Raedemaeker, Uitgeverij Lannoo, ISBN 978 94 014 3551 2

Over Eric Verdonk

Erik Verdonck maakt deel uit van The Belgian Beer Company, de oprichters van onder meer het bekende online platform www.beertourism.com. Erik is een rasverteller, met intussen een twintigtal boeken op de teller. Bij Lannoo publiceerde hij Wild Europe, De Smaak van De Keyser, Just Baking, Puur Bru, Eend & foie gras en Kasteelkeuken. In de tijdschriften Grande, Touring Explorer, Pasar en Culinaire Ambiance verschenen geregeld reportages van zijn hand.

Over Luc de Raedemaeker

Luc De Raedemaeker is docent Bierkunde. Hij levert bierbijdragen voor de Belgische magazines Hopper, Zytholoog en Vino Magazine, het Chinese Hops Magazine en het Amerikaanse All About Beer. Luc is lid van het British Guild of Beer Writers. Hij is hoofdredacteur van het Belgische Bier Grand Cru en het Chinese Beer Link. Wereldwijd wordt hij gewaardeerd om zijn uitgebreide bierkennis en zijn kritische geest. Luc zetelt geregeld in de jury van bierfestivals zoals de Amerikaanse World Beer Cup, de Japanse International Beer Competition, het Nederlandse PINT Bockbierfestival en verschillende Belgische festivals en is de bezieler van de Brussels Beer Challenge.

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek

Belgisch Bierboek