Belgian Beer Trails gidst je langs de mooiste brouwerijen in België

24 mei 2017 om 09:20

Belgian Beer Trails is een onlangs verschenen boek van Erik Verdonck. Deze Belgische bierspecialist en auteur heeft al diverse interessante bierboeken op zijn naam staan. Belgian Beer Trails is zijn meest recente uitgave; een boek waarin hij bierliefhebbers gidst door het rijke bierland België.

Het eerste wat opvalt als je het boek in oppakt is de harde goudkleurige kaft. Op deze cover staat niet meer dan een landensticker met daarop de B van Belgie. Daarboven de titel van het boek ‘Belgian Beer Trails’ en onder de ‘B’ staat ‘Brouwerijen-Steden-Biertoerisme’. De omslag is heel basic, maar het vertelt precies wat je van het boek kunt verwachten.

Sfeervolle foto’s

Blader je snel door het boek, dan vallen gelijk de sfeervolle foto’s op. Als je van achter naar voor bladert en wellicht nog eens terug, dan krijg je dorst bij het zien van al die mensen die zichtbaar genieten van een mooi glas bier.

Voor in het boek is een kaart van België te vinden. Het land is onderverdeeld in negen verschillende regio’s, die in het boek besproken worden. Daarna volgt een voorwoord van de auteur, die de lezer belooft hem mee te nemen langs bekende en ‘aan het oog ontrokken brouwerijen achter abdijmuren, in kastelen, schuren, garages en tuinhokken.’

Per regio

Per regio worden diverse brouwerijen belicht. Ze worden kort omschreven en de praktische gegevens staan vermeld, zoals het adres en of ze geopend zijn voor publiek. Per stad worden toeristische highlights benoemd; plekken die je eigenlijk gezien moet hebben als je toch in de buurt bent.

Belgian Beer Trails is een zeer verzorgde uitgave. Je kunt het gebruiken als een naslagwerk voor brouwerijen in België. Handig om te zien in welke regio een brouwerij is gevestigd en welke brouwerijen er nog meer in de buurt zijn. De beknopte omschrijvingen geven een goed beeld, maar zijn kort en bondig. Het nodigt wel uit om een selectie te maken en af te reizen naar België om die zelfgekozen pareltjes te bezoeken. En dat is de belangrijkste functie van dit boek. Het is een gids, die je de weg wijst in bierland België.

Verkrijgbaar

Het boek is te koop via de betere boekhandels en online onder meer via Bol.com. De prijs is 29,99, geen koopje, maar voor wie graag Belgische brouwerijen bezoekt een goede investering.