Stem nu op jouw favoriete Nederlandse brouwerij!

28 april 2018 om 08:00

Afgelopen jaar hebben we magische grens van 500 brouwerijen in Nederland overschreden. Ondertussen zijn dit er zelfs al meer dan 520. Omdat we soms door het bos de bomen niet meer zien is online biershop Beerwulf op zoek gegaan naar de favoriete, meest bijzondere brouwerij van Nederland. De provinciewinnaars zijn bekend!

Jouw favoriete brouwerij

Tot en met 3 april kon er gestemd worden op de favoriete brouwerijen per provincie. In deze eerste ronde koos het publiek online uit de genomineerde en aangemelde brouwerijen zijn of haar favoriet. Om winnaar van een provincie te worden had een brouwerij tenminste 50 unieke stemmen nodig. Deze twaalf provinciewinnaars gaan door naar de finaleronde. Hierbij worden de bieren van de brouwerij geproefd door een vakjury. Het oordeel van de vakjury bepaalt voor 50% de einduitslag.

Van deze 12 provinciewinnaars is een speciaal Beerwulf bierpack samengesteld. Ook zijn de provinciewinnaars in een grote advertentie in het AD en het Parool voorgesteld. Daarnaast is er op regionale nieuwssites aandacht besteed aan de wedstrijd onder het mom “Dit is de favoriete brouwerij van jouw provincie”.

Tijd voor de finale

Nu de 12 provinciewinnaars bekend zijn en het bierpack is samengesteld, is het tijd voor de finale. De brouwerijen die meedingen naar die felbegeerde titel van ‘Meest favoriete en bijzondere brouwerij van Nederland’ zijn:

Ook deze finaleronde heeft het publiek weer een belangrijke stem. Je kunt in de finaleronde tussen 28 april en 13 mei nog eens je stem uitbrengen op jouw favoriete brouwerij. Bij de stemming voor de finaleronde begint iedere finalist namelijk weer op nul stemmen. De publieksstemming bepaalt de andere 50% van de uiteindelijke uitslag.

De uiteindelijke landelijke winnaar mag zich in 2018 de favoriete en meest bijzondere brouwerij van Nederland noemen. Deze uitslag wordt tijdens de Week van het Nederlandse Bier tussen 24 mei en 3 juni bekend gemaakt. Deze winnaar krijgt een paginagrote advertentie in alle regionale dagbladen van Nederland en is een jaar lang te koop via de webshop.

Stemmen doe je hier!