Drink Beck’s uit een blikken champagneflute!

4 juli 2018 om 08:05

Biermerk Beck’s heeft in samenwerking met creatief bureau Serviceplan, een heel uniek bierblik uitgebracht. Het aluminium bierblik heeft namelijk de vorm van een champagneflute! Onder de naam Le Beck’s is het blik op de markt gebracht in Duitsland.

Innovatie gezocht

Beck’s is al ruim 145 geliefd in Duitsland, het bier is niet meer weg te denken in het Duitse bierlandschap. Het merk is onderdeel van AB InBev. De Beck’s Pilsener is een Duitse Pilsener met een geheel eigen, karakteristieke smaak. Het is een verkwikkende dorstlesser, die uitstekend smaakt in de zon op het terras, in combinatie met een lekkere salade of bij een stukje romige kaas. Maar de brouwers willen meer!

Om het merk een boost te geven en hun bier voor een bredere markt aantrekkelijk te maken, zocht Beck’s naar een innovatieve en eigenzinnige oplossing. Dat bracht hen uiteindelijk bij het idee een verpakking te ontwikkelen die niet alleen voor de ‘standaard’ bierspots interessant is. Zij wilden juist het bier op plekken brengen waar dat normaal niet zo snel wordt gedronken. Zoals bijvoorbeeld kunstexposities, klassieke muziek concerten en allerlei andere exclusieve events in Duitsland.

Le Beck’s champagneflute

En daar popte het idee van een champagneflute op! En waarom dan niet als de perfecte verpakking van bier?! Dat dachten de designers en AB InBev ook. Daar begon het proces van ontwerpen, optimaliseren en realiseren. De tests zijn gedaan op de eerder aangeven plekken en de respons was bijna overweldigend te noemen. Daarom is Beck’s nu hard aan het overdenken of zij de blikken champagneflutes ook niet wereldwijd gaan uitbrengen.

Le Beck’s heeft een luxe afwerking van geborsteld aluminium met mooie gravures. Susanne Koop, marketing manager bij AB InBev Germany zegt: “Innovatie is een zeer belangrijk onderdeel van Beck’s merkidentiteit. Le Beck’s brengt dat naar een hoger niveau. Van het punt waar we precies wisten waar ons merk voor stond, brengt dit innovatieve idee ons alleen maar verder. Dit bierblik is precies waarom wij Serviceplan blindelings vertrouwen als strategische en creatieve partner. De consument is er helemaal wij van, en wij ook. Le Beck’s past perfect bij ons premium imago!”