Bavaria wil met NAC zo snel mogelijk weg uit de Jupiler League

11 juni 2015 om 21:37

Bavaria heeft voetbalclub NAC, dat afgelopen seizoen degradeerde, verrast met een extra geld. De Brabantse brouwer besloot een uitzondering te maken op de contractuele afspraken. In plaats van het naar beneden bijstellen van de sponsoring werd het sponsorbedrag juist vermeerderd.

Een mooi en sympathiek gebaar van Bavaria, dat zeker! Dat moet publicitair natuurlijk worden verzilverd. Dus schreeuwt Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, het in een persbericht van de daken hoe blij hij is met de extra bijdrage. Ja duh, had je anders verwacht?

Tegendraads

Peer Swinkels, directielid van Bavaria, smeert nog wat extra stroop richting de club uit Breda: ‘Het warme en ondernemende karakter van NAC heeft ons als ondernemersfamilie altijd aangesproken. We hebben dan ook geen moment getwijfeld toen NAC vorige week degradeerde; volgens het contract zou het sponsorbedrag naar beneden bijgesteld worden, maar in plaats daarvan hebben we het zelfs verhoogd. Ondernemen betekent voor ons dat we, net zoals NAC, af en toe tegendraads zijn en ons gevoel volgen.”

Extra kratje

Niemand zal verbaasd opkijken van deze mededeling. Als jij als Bavaria-directeur zulke warme banden met een sympathieke voetbalclub zou hebben, zou je toch zo snel mogelijk de Jupiler League willen verlaten? Daarom doet Bavaria er nu een extra kratje bij bovenop.