Bart Engel winnaar Brand Bierbrouwwedstrijd

2 juni 2015 om 09:11

Bart Engel brouwt de beste Saison van Nederland. Komende zomer mag de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd samen met de brouwmeester van Brand in Wijlre zijn winnende Saison brouwen. In 2016 komt de Saison van Bart Engel op de markt.

Daarmee treedt Bart Engel uit Eemnes in de voetsporen van thuisbrouwers Jeroen Free, Jacques Bertens en Marc Vriens die de afgelopen edities van de Brand thuisbrouwwedstrijd wonnen. De winnende IPA en Zwaar Blond behoren inmiddels tot het vaste assortiment van speciaalbieren van Brand.

Over de Brand Bierbrouwwedstrijd

Brand Bier deelt de liefde voor het brouwen van ambachtelijk speciaalbier met een nog steeds groeiende groep thuisbrouwers. Daarom organiseerde Brand samen met bierconsumentenvereniging PINT voor de vierde keer een bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers. Dit jaar deden er zo’n 100 hobbybrouwers mee. Brand vroeg de thuisbrouwers welk bier zij graag zouden willen brouwen voor deze editie. Een Saison bleek favoriet. Saison is een van oorsprong Belgisch bier uit de Hainaut regio van Wallonië. Saison is één van ’s werelds droogste en meest dorstlessende biertypes en wordt nu wereldwijd gezien als een biertype waar brouwers hun creativiteit op kunnen loslaten. Saison is daarmee een mooie toevoeging aan het aanbod van speciaalbieren van Brand.

‘Dorstlessend, perfect in balans’

Volgens de achtkoppige jury was de Saison van Bart Engel het beste van de tien finale bieren. Juryvoorzitter Derek Walsh: ‘Deze Saison is strogeel, uitnodigend en spannend door gebruik van onder meer spelt en nobel hopsoorten.” Meesterbrouwer Rob Habets van Brand: ‘’Bart Engel’s Saison is doordrinkbaar, dorstlessend, citrusfruitig en droog. Zeer toegankelijk en perfect in balans.’

Bart Engel was blij verrast met zijn overwinning. Bart Engel: ‘Dit was een van mijn beste brouwsels ooit. En de jury vond dat gelukkig ook, een droom die uit komt! Ik ben enorm trots en kijk er naar uit om met de brouwmeester van Brand in de echte brouwerij mijn Saison te brouwen. Ik kan het nog amper bevatten.’

Jury

Juryvoorzitter Derek Walsh en oud-winnaar Brand Bierbrouwwedstrijd Jeroen Free

 

Winnaar

Winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd Bart Engel met de finalisten

Winnaar Bart Engel

Winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd Bart Engel ontvangt de prijs van oud-winnaar Jeroen Free

Bart Engel

Brand meesterbrouwer Rob Habets, winnaar thuisbrouwwedstrijd Bart Engel en oud-winnaar Jeroen Free (IPA)

Foto: Vijay Slager