Bakken met bier is helemaal hot en happening!

26 juni 2018 om 08:00

Waarom er tegenwoordig zoveel mannen bij het bakschap van de supermarkt staan? Dat zijn de bier-bakproducten die de supermarkt-meters de afgelopen maanden aangevuld hebben. Bakken met bier is helemaal hip en de tijd waarin het bakschap alleen vrouwelijk domein was, is toch echt voorbij! 

Bierbrood

De drukte bij het bakschap komt mede door de Leffe Bierbrood Mix die vorig jaar door Meester Patissier Robèrt van Beckhoven werd ontwikkeld en als actieproduct werd uitgebracht. Het bleek een doorslaan succes en na vragen van fans, is de broodmix nu permanent verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Bakken met bier“Brood is een spel van graan en water”, aldus Robèrt van Beckhoven. “Bier is dat ook. In mijn bakkerij in Oisterwijk wordt het graan voor ons bierbrood in de oven geroosterd, en daarna worden de hete zaden in koud bier gegoten. Dat laten we een nacht weken, en daarna kneden we dit door het brooddeeg, gemaakt op basis van desem; dat is óók alleen meel en water. Omdat niet iedereen zo kan bakken als bij ons, heb ik voor de thuisbakker een broodmix ontwikkeld waarmee je door alleen toevoeging van een flesje Leffe Blond, Bruin of Tripel een heerlijk bierbrood kunt maken.” 

Volledig nieuw is de introductie van een bierbrood niet. De combinatie bier en brood gaat al eeuwen terug. De eerste bieren, die zo’n zevenduizend jaar geleden werden gebrouwen, zijn gemaakt van half gebakken brood dat in water werd gedrenkt voor een gefermenteerd effect. Bier en brood hebben beide een rijke historie die veelal gekoppeld wordt aan het leven in de abdij. Monniken waren zelfvoorzienend en bier en brood vormden een belangrijke basis voor hun eten en drinken. Maar de Leffe Bierbrood Mix is niet het enige bierproduct in het bakschap..

Radler Kwarktaart

HomeMade introduceerde afgelopen maand de Radler Kwarktaart Mix. Je maakt, zoals de naam al zegt, een kwarktaart met toevoeging van Radler bier. Sinds de introductie worden de producten en recepten massaal gedeeld via Facebook en Instagram. Uit de vele reacties kunnen we opmaken dat er een heuse bierbak-trend ontstaan is.Bakken met bier

Royal Smilde, eigenaar van het merk HomeMade en producent van o.a. bakmixen verrast de consument graag met bijzondere combinaties. Karin Löwik, Marketing Manager zegt daarover: ‘’Het bakschap is van oudsher vrij traditioneel en trekt een traditionele, veelal vrouwelijke kopersgroep. Met deze verrassende combinaties van Leffe en brood, en Radler en kwarktaart, gaan mannen nu ook aan het bakken, en dat juichen we natuurlijk toe. Het was hoog tijd voor wat vernieuwing en we zijn blij met alle enthousiaste reacties op social media en van winkels die deze producten omarmen.”