Arnoldus Bieren in Gouda sluit voorgoed haar deuren

27 januari 2018 om 08:00

Sinds 2014 was de bierspeciaalzaak Arnoldus Bieren gevestigd aan de Lange Tiendeweg in Gouda. Vorige week werd de zaak door de Haagse rechtbank failliet verklaard en moeten zij de deuren dus sluiten.

Bierstad Gouda

In de middeleeuwen waren er zo’n 300 brouwerijen in Gouda, dat maakte de stad destijds dé bierstad van ons land. Met de jaren liep dit aantal steeds verder terug totdat er uiteindelijk nog maar één werkzame stadsbrouwerij was; De Goudsche Leeuw. Arnoldus Bieren kreeg korte tijd nog even gezelschap van deze brouwerij toen deze achter het pand van de bierspeciaalzaak vestigde. De brouwerij van Theo Hesselink vertrok later weer en toen moest Arnoldus Bieren het doen zonder aanloop naar de brouwerij.

Faillissement

En dat is lastig gebleken. Ruim 4 jaar na opening moeten de deuren van de bierwinkel nu toch gesloten worden. De winkel was gespecialiseerd in craft- en speciaalbier en had een aanzienlijk assortiment in huis. Bij Arnoldus kon je terecht voor vele Trappisten maar ook een hoop bieren van microbrouwerijen. De helft van de bieren hier waren van Belgische makelij, zo’n 40% Nederlandse bieren en een laatste 10% die werd gevuld door bieren uit windstreken van over de rest van de wereld.

Op het Facebookbericht van eigenaar Arie Slooff wordt volop gereageerd met bedankjes en groeten:

Arnoldus Facebook

 

 

 

[Afbeelding: Facebook Arnoldus Bieren]