Brouwen met de Antwerpse Brouw Compagnie? Dat kan!

27 maart 2018 om 08:00

De Antwerpse Brouw Compagnie ken je zeer waarschijnlijk wel van hun traditionele streekbier Seefbier. Binnenkort gaan zij een nieuw bier brouwen en zijn daarom opzoek naar enkele bierliefhebbers die hen een dag in de brouwerij willen helpen bij het brouwen van dit bier voor het goede doel.

De Antwerpse Brouw Compagnie

Deze onafhankelijke bierbrouwerij vind je in hartje Antwerpen. In het Noorderpershuis, vlakbij het welbekende MAS-gebouw begon het hier in 2012 voor eigenaar Johan van Dyck als uit de hand gelopen hobby. Hij ging op zoek naar een verloren gewaand recept van een Antwerps streekbier en her-lanceerde het legendarische Belgische streekbier Seefbier. Dit bier is ondertussen weer uitgegroeid tot een goede bekende van menig bierliefhebber. Het is dan ook een bijzonder bier met een rijke historie.

Bier voor het goede doel

De missie van de Antwerpse Brouw Compagnie houdt niet op bij het Seefbier. De doelstelling van de brouwerij is om meer verloren gegane en in vergetelheid geraakte bieren een plek te geven in het hedendaagse bierlandschap. Dit keer zetten zij deze missie in om een nieuw bier voor het goede doel uit te brengen.

In samenwerking met de stad Antwerpen en winkelketen Delhaize zijn zij dit nieuwe project begonnen. Om het nieuwe bier te brouwen zijn zij op zoek naar bierliefhebbers die een dag naar ‘Het Eilandje’ af willen reizen om mee te helpen in de brouwerij. De opbrengst van dit bier gaat naar een lokaal goed doel. Je krijgt een snelcursus bierbrouwen, stelt samen met de brouwers het recept op gaat dan de brouwerij om gezamenlijk het bier te brouwen.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ikbrouwmee@antwerpsebrouwcompagnie.be en dan worden de winnaars binnenkort uitgeloot!

Bekijk de video hier!

[Afbeelding & video via de Antwerpse Brouw Compagnie]