Amsterdam Oost is met HOPP een bierspot op hoogte rijker

25 april 2018 om 08:00

Afgelopen zondag werd op de achtste verdieping van Hotel Casa in Amsterdam Oost het dakterras HOPP geopend. Het vernieuwende concept gaat voor lokale kracht en werkt samen met ondernemers uit de buurt. Een echt bierspot met prachtig uitzicht – en nog mooier – bieren van lokale, en soms zelfs onbekende, bierbrouwers. 

Van NEST naar HOPP

De gerestylede, groene hotspot in Amsterdam Oost stond voorheen bekend als NEST. Hotel Casa is een nieuwe weg ingeslagen en heeft daarom ook het dakterres compleet vernieuwd. HOPP is een echte biergarten maar dan op grote hoogte. Zondag 22 april werd het terras geopend tijdens het exclusieve openingsevent waar zij onder leiding van brouwerij De Eeuwige Jeugd hun eigen bier konden konden brouwen.

Hotel Casa

Eind jaren ’50 werd Hotel Casa opgericht om de groeiende woningnood onder studenten op te lossen. Door kamers het gehele jaar gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Naast een overnachtingsgelegenheid is Hotel Casa de afgelopen jaren gegroeid tot een echte hotspot met specialty coffeebar, restaurant East57 en nu dus ook dakterras HOPP. Het maatschappelijke karakter van de organisatie maakt het mogelijk om iets terug te doen voor studenten in onze hoofdstad, maar ook voor de inwoners in omgeving Amsterdam Oost.

Groen en lokaal staat centraal

Hans Vugts, directeur Hotel Casa: “We willen iets nieuws bieden aan de inwoners van Amsterdam. HOPP is een daktuin waar je de drukte van de stad even kunt ontvluchten. Wanneer je boven komt waan je jezelf in een oase van groen. We hebben een simpele en toch bourgondische kaart vol wisselende speciaalbieren en (finger)food met biologische producten van lokale oorsprong. De local is juist degene die belangen van de stad het best weet te verkondigen, graag verhalen vertelt over z’n favoriete plekken en mensen weet te inspireren. Dat gevoel willen we met HOPP aanwakkeren.”

Meer dan alleen ontspanning

Naast ontspanning, is het dakterras ook een plek waar ruimte is voor afspraken, workshops én ontbreekt het niet aan sportieve activiteiten. “Op ons dakterras was er altijd al ruimte voor creativiteit, maar met HOPP willen we nog meer aandacht besteden aan de details. Voorzien in de behoefte van young professionals, vriendengroepen of collega’s uit de buurt. Een locatie die geestverruimend is, zowel op professioneel als creatief vlak”, aldus Vugts.

Dakterras HOPP is iedere droge dag geopend van 10:00 tot 23:00u! Op de agenda staan de volgende evenementen:

  • – 6 mei: ‘Brunch op het dak’ (iedere eerste zondag van de maand)
  • – 12 mei: 24H Oost: Beer, beards and body-ink
  • – 22 juni: Dakterrasfestival ROEF Amsterdam