Amstel Ongefilterd primeur bij Vrienden van Amstel Live

23 januari 2017 om 01:09

Amstel heeft bij Vrienden van Amstel Live Amstel Ongefilterd geïntroduceerd, de pilsener zoals de Amstel-brouwers het proeven: recht uit de lagertank. Amstel Ongefilterd is natuurlijk troebel en heeft een volle, zachte smaak.

Amstel Ongefilterd

In 1870 richtten Charles de Pesters en Johannes van Marwijk kooy de Amstel Brouwerij op. Deze twee vrienden stonden aan de basis van de kwaliteit, smaak én het volle karakter van ons Amstel Bier, dat tegenwoordig in meer dan 90 landen gedronken wordt. De brouwers van Amstel hebben de kenmerken van dit uit vriendschap gebrouwen bier altijd gekoesterd. Amstel wordt volmout, met extra geurige hop en veel passie gebrouwen. Voor Amstel Ongefilterd worden precies dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het Amstel pils, het brouwproces is iets anders, de stap van het filteren is er tussenuit gehaald. Een gedeelte van de gist blijft in het pils achter, wat resulteert in een natuurlijk troebel pils met een volle, zachte smaak.

Verrassende variatie

Bram Westenbrink, Marketing Directeur Amstel Bier: “Bij Amstel brouwen we al meer dan 145 jaar geweldig bier, in diverse varianten voor verschillende seizoenen en speciale gelegenheden. Pils is veruit het grootste biersegment in Nederland en heeft een rijke historie. Met vernieuwende initiatieven als Amstel Ongefilterd laten we zien dat ook in de pilswereld nog veel te ontdekken valt. Het is de pilsener zoals onze brouwers het proeven. Amstel Ongefilterd behoudt het frisse, doordrinkbare karakter van pils, maar is een bijzondere en verrassende variatie.”

Schenkritueel

De gist die de natuurlijke troebeling veroorzaakt, zakt naar de bodem van de fles. Dit betekent dat dit bijzondere pils een ander schenkritueel heeft. Voor het perfecte glas Amstel Ongefilterd schenk je eerst ¾ van het flesje uit in het glas. Vervolgens wals je het overige bier in de fles waarna je de rest ook uitschenkt in het glas.

Verkrijgbaarheid

Amstel Ongefilterd is vanaf begin maart in de horeca op tap beschikbaar. Vanaf half maart is Amstel Ongefilterd ook in de supermarkt verkrijgbaar in een 6-pack voor een consumenten adviesprijs van €4,29.