Nog meer alcoholvrij bierplezier van BRAXZZ Amsterdam!

2 oktober 2018 om 08:00

De jonge Amsterdamse brouwerij BRAXZZ heeft de smaak te pakken! Na een wereldwijde primeur met hun volledig alcoholvrije Porter en de daarvoor gepresenteerde Session IPA, lanceren zij nu drie nieuwe laag alcoholische en alcoholvrije bieren.

Alcoholvrije Tripel

Het was na de lancering van de alcoholvrije Porter dit jaar al snel duidelijk voor de BRAXZZ brouwers. De wereld is klaar voor alcoholvrije speciaalbieren! Dat blijkt natuurlijk ook wel uit ontwikkelingen rondom alcoholvrij en alcoholarm bier het afgelopen jaar. BRAXXZ speelt daar slim op in en presenteert nu een aantal nieuwe laag alcoholische en alcoholvrije brouwsels. Dit keer hebben we het over een laag alcoholische Tripel, alcoholvrij bockbier en Oak Aged Cider!

“De wereld is echt klaar voor alcoholvrij speciaalbier en daarom pakken we meteen door. Onze eigen klanten kwamen met het idee voor een alcoholvrije Tripel, een populaire bierstijl in Nederland. Daar hebben we naar geluisterd. Het typische Tripel karakter te behouden zonder alcohol was best een uitdaging, maar we denken dat we daarin goed geslaagd zijn met Braxzz Tripel”, aldus James Leary van de internationaal ingerichte brouwerij. 

De Amsterdamse brouwerij Braxzz brouwt haar bieren namelijk bij een brouwerij in Duitsland, de Amsterdammers hebben namelijk grote globale ambities. Mede dankzij het internationale team dat bestaat uit James Leary in Liverpool, Cinte Welsing-Swinkels en Jilles Eissen die de Nederlandse introductie verzorgen en Mirko Schnitzler die vanuit zijn woonplaats Frankfurt de verdere internationale gang van zaken uitrolt.

Alcoholvrij bockbier

Naast de laag alcoholische Tripel wordt ook het eerste seizoensproduct gepresenteerd: Barrelled Bock. Cinte Welsing-Swinkels zegt daarover in een persbericht: “Het bockbierseizoen is altijd heel speciaal. De herfst wordt ingeluid, iedereen kruipt lekker bij de open haard en daar hoort gewoon een bockbiertje bij. Alcoholvrije bockbieren zijn er niet of nauwelijks. En de meesten hebben wel iets van alcohol in zich. Onze Barrelled Bock niet, die is 100% alcoholvrij. Dus als je even geen alcohol wil, maar toch lekker van het bockbierseizoen wil genieten, dan kan dat nu dus ook!”

Achter de benaming ‘Barrelled’ schuilt een dubbele betekenis. Aan de ene kant verwijst dit naar de smaak van bourbon en hout die duidelijk naar voren komen in deze alcoholvrije bock. Maar aan de andere kant  geven de oprichters van de Amsterdamse brouwerij een knipoog naar hun favoriete sport: surfen. Een ‘barrel’ is dan namelijk de ultieme surfervaring, waarbij de golf om de surfer heen slaat.

BRAXZZ Oaked Cider

Speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkelde BRAXZZ ook een Oaked Cider; een frisse, bruisende cider met zachte tonen van eikenhout. James Leary: “Van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië kregen we regelmatig de vraag naar een alcoholvrije cider. Cider is daar erg populair, maar goede alcoholvrije varianten waren er nog niet.” We begonnen er al mee, BRAXZZ heeft de smaak dus goed te pakken!

Heb jij deze bieren al geproefd? Geef als gediplomeerd Bierista dan snel jouw mening!