Aftellen tot de Week van het Nederlandse Bier!

3 februari 2018 om 08:00

Eind mei is het weer zo ver: de Week van het Nederlandse Bier! Het is dit jaar de zevende editie van het bierevenement en ook dit keer is het voor bierliefhebbers weer een week om naar uit te kijken. De organisatie doet er dan ook alles aan er weer een groot succes van de maken!

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier werken verschillende partijen uit de biersector samen om een spetterende week te organiseren waarin werkelijk waar alles draait om bier. Er worden deze week ook door het hele land activiteiten georganiseerd zoals proeverijen, bierdiners en meer. De Week van het Nederlandse Bier begint traditioneel met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag, waar ruim veertig brouwerijen meer dan 250 verschillende bieren presenteren. Ook stellen veel brouwers hun brouwerij open voor publiek.

Nederlands Bierproeffestival

De vorige editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag werd door zo’n 6.500 bierliefhebbers bezocht. Tijdens dit 3 dagen durende bierproeffestival wordt de Week van het Nederlandse Bier feestelijk geopend. Bezoekers van heel Nederland, maar ook ver daar buiten, weten hun weg naar de Grote Kerk te vinden. In 2018 vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats op 24, 25 en 26 mei. Ruim 40 Nederlandse brouwerijen zullen je verwelkomen en meer dan 250 bieren presenteren! De Grote Kerk in het centrum van Den Haag barst deze dagen bijna uit haar voegen van de bierigheid. Stand van brouwerijen, presentaties van kenners, heerlijke smaakcombinaties op het foodplein en één en al liefde voor het gerstenat.

Bierige activiteiten

Van 24 mei tot en met 3 juni 2018 vinden door heel Nederland bieractiviteiten plaats, zoals proeverijen en bierdiners. Tijdens deze week kun je door heel Nederland kennismaken met de verrassende hoeveelheid smaken in Nederlands bier, brouwers ontmoeten en ontdekken hoe hij of zij het bier brouwt uit natuurlijke grondstoffen mout, hop, water en gist. Laat je ook eens verrassen door de mooie combinatie van bier en food tijdens speciale bierdiners in geselecteerde restaurants. Bekijk de aangesloten locaties hier.

Open Brouwerijdagen

De Week van het Nederlandse bier wordt afgesloten met de Open Brouwerijdagen. Op 1, 2 en 3 juni 2018 ben je van harte welkom bij de bierbrouwers van Nederland. Eén weekend in het jaar zijn hun brouwerijen massaal geopend voor het publiek tijdens deze viering van het Nederlandse Bier. Bekijk hier welke brouwerijen je langs kunt gaan!

Wij beginnen alvast met aftellen, zien we je daar?! Blik hier nog eens terug op vorig jaar!

Door Frouke van Loo