Affligem Patersvat vanaf dit weekend van de tap verkrijgbaar!

15 september 2018 om 08:00

Je kent Affligem uiteraard van de abdijbieren Blond, Dubbel en Tripel. Maar naast deze drie bieren wordt onder andere ook op jaarlijkse basis de Affligem Patersvat gebrouwen. Dit blonde najaarsbier is dit jaar, voor het eerst in Nederland, exclusief verkrijgbaar van de tap.

Patersvat van de tap

Affligem introduceert Affligem Patersvat dit weekend in Nederland. Het eerste glas werd vrijdag 14 september getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Vanaf dat moment is de Patersvat in ruim 1000 horecazaken in Nederland verkrijgbaar.  

“Affligem Patersvat is een prachtig blond najaarsbier vol evenwichtige geuren en frisse smaken”, zegt biersommelier en brand manager Affligem Anouk Litjens. “Dit komt voort uit extra hop die in het brouwproces is toegevoegd. Die extra hop geeft Patersvat fruitige en kruidige hoparoma’s en een fris karakter. De licht zoete smaak uit de mout komt samen met een heerlijke frisse en droge afdronk. Het is een erg mooie balans tussen mout en hop.”

Gebrouwen met verse hop

De bieren van Affligem stonden al snel bekend om de hoge kwaliteit hop, die verbouwd werd in de tuin van de abdij. De monniken brouwden ieder najaar ook een Blond bier van vers geplukte hopbloemen uit de tuin. En zo is dit najaarsbier van Affligem ontstaan! Door het gebruik van deze verse hopbellen heeft dit blonde, zoete bier een subtiel hoparoma met tonen van citrus. Ook proef je deze verse hoppen terug in het lichte bittertje.

Voor meer informatie over de verkooppunten ga je naar de website van Affligem!