Aan de haal met de Top 10 Beste Lentebieren

6 april 2017 om 08:19

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Eindelijk, het is weer lente! Heerlijk genieten van de warme zonnestralen, lekker een terrasje pikken en dan denk je natuurlijk al snel aan een lekker glas bier. Reden waarom Bierista.nl een Top 10 heeft samengesteld met de Beste Lentebieren.

Dergelijke Top 10-lijsten stellen we wel vaker samen. En telkens weer blijkt een dergelijk overzicht veel bekeken te worden. Veel bierliefhebbers vinden het blijkbaar handig een overzicht te krijgen van goede bieren, die breed verkrijgbaar zijn.

Van Bieren

Deze week gebeurde er iets bijzonders. Blijkbaar kijken niet alleen bierliefhebbers naar de Bierista Top 10-lijsten. Dat doen klaarblijkelijk ook aanbieders van speciaalbier. Jeroen is van Van Bieren, een online aanbieder van speciaalbier met een winkel aan de Nachtegaalstraat in het centrum van Utrecht. En wat hebben ze bij Van Bieren gedaan? Ze hebben twee flesjes van alle Top 10-bieren van Bierista in een pakket gestopt. Zo ben je slechts een paar muisklikken verwijderd van de beste Lentebieren, die ons land kent.

Initiatieven

Bij Bierista juichen we dit soort initiatieven natuurlijk van harte toe. Bierista verkoopt zelf geen bier, maar wil met haar community andere bierliefhebbers inspireren en de weg wijzen naar goede – bij voorkeur Nederlandse – speciaalbieren. Bierista juicht dit soort initiatieven van harte toe; het helpt Bierista aan een nog grotere bekendheid en bovenal zorgt het dat meer mensen in aanraking komen met goede speciaalbieren.

Ken je meer van dit soort creatieve uitingen? Of heb je zelf een leuk idee om iets met Bierista te doen? Wij zijn altijd in voor leuke en gekke initiatieven! Laat het ons weten!

Lentebieren Top 10

De Bierista Top 10 van Beste Lentebieren bevat allemaal pareltjes; speciaalbieren die de zon doen schijnen. Paasij van Brouwerij ’t IJ is zo’n voorbeeld. Een goed gehopt bier en daardoor lekker pittig. Jopen Lentebier is ook zo’n bier, waarmee je jezelf graag terugvindt op een zonovergoten terras. En wat te denken van Texels Springtij, Mannenliefde van Oedipus of de Rokkenjager van Bax Bier. Laat die lente maar komen!