Nieuw Belgisch bier 888 Triple Eight gelanceerd in Antwerpen

23 april 2018 om 09:00

Vorige week woensdag werd in Antwerpen het tweede bier van journalist Patrick Van Gompel gelanceerd. Na zijn eerste bier, de François Grand Cru, is er nu de 888 Triple Eight, een fruitige en licht kruidige Tripel.

Levensdoelen

Patrick Van Gompel is reeds 40 jaar journalist, waarvan hij al bijna 30 jaar werkzaam is bij de Belgische zender VTM. Hij is altijd in voor een mooi avontuur en zoekt dan ook vaak nieuwe projecten waar hij zijn levenspassie in kwijt kan. Voor zijn 65e verjaardag heeft Patrick een aantal acties op zijn to-do-lijstje staan. Zo wilt hij voor die tijd drie boeken uitgebracht hebben, een toneelstuk schrijven en minsten één bier op de markt brengen. Het eerste bier was er vorig jaar al: de François Grand Cru. Maar dat was voor hem én voor François Huysmans niet genoeg: het tweede bier is er nu, de 888TripelEight.

Samenwerken

Voor het realiseren van zijn bierige dromen werkt Patrick Van Gompel samen met François Huysmans, Britt Fieremans en de Antwerpse scheepvaartmaatschappij Conti7 onder de naam Belgian Beer Experts. Dit nieuwe bier, 888 Triple Eight, wordt gebrouwen door brouwerij Anders! in Halen en is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, drankenhandels en webshops. Het bier werd woensdag 16 april gelanceerd in Antwerpen in het bijzijn van genodigden, waaronder de Antwerpse burgemeester Bart de Wever.

888 Triple Eight

Dit nieuwe bier, je spreekt het uit als Triple Eight of lekker Hollands “Tripel Acht”, is een fijn doordrinkbare Tripel met 8,8% alcohol geworden. De smaak is fruitig en licht kruidig. Kenners ontdekken banaan en heel subtiel ook wat koriander. De citrussmaak versterkt de frisheid van het bier. Er is in dit bier gebruik gemaakt van Belgische gist, één hopsoort, gerstemout en tarwemout.

De Tripel 888 is afgevuld in een zwart longneck-flesje en wordt geserveerd in een groot Frans wijnglas met opschrift: 888 Tripel Eight – Belgian beer. De Tripel 888 is verpakt in stijlvolle gele dozen. Hier is bewust voor gekozen omdat de crew van Belgian Beer Experts graag de Chinese markt willen bereiken met dit bier. Voor Chinezen betekenen de kleuren geel en het cijfer 8 geluk, heel veel geluk en succes.

888 Triple Eight is in België verkrijgbaar bij Prik & Tik in Lommel, Alvo supermarkten, Van Eccelpoel in Herental en Wine World in Kontich. In Nederland bestel je dit nieuwe bier via Bierculinair.nl!