De 7 Deugden is klaar voor een nieuwe brouwerij met proeflokaal!

24 januari 2018 om 08:00

De Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden is de afgelopen jaren flink gegroeid en is klaar voor een volgende stap. Daarom gaan zij binnenkort verhuizen en wordt de vernieuwde brouwerij geopend met een proeflokaal in stijl. 

De Molen van Sloten

De brouwerij zal zich gaan vestigen bij de Molen van Sloten in Amsterdam. Deze toeristische attractie trekt jaarlijks duizenden bezoekers en biedt daarom ook vele mogelijkheden voor een brouwerij met proeflokaal. De nieuwe brouwerij krijgt een capaciteit van 40.000 liter per maand dus er is meer dan genoeg ruimte voor verdere groei!

De 7 Deugden

Brouwerij De 7 Deugden staat niet alleen voor smaakvolle bieren maar ook voor een smaakvolle samenleving. Oprichter Garmt Haakma komt uit het personeelswerk en kwam zo op het idee om een bedrijf op te richten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is dan ook precies de reden waarom zij hier werken met mensen met een beperking of mensen die geen ‘eerlijke kans’ op de arbeidsmarkt hebben gekregen. Zij komen hier niet vanwege hun glanzende CV maar zeggen: “Ik sta met lege handen, geef mij een kans”. Het vraagt moed om jezelf zo kwetsbaar op te stellen en bij De 7 Deugden wordt dat vooral gewaardeerd! Een bedrijfsvoering om trots op te zijn, en dat heeft ook duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Extra kick

Momenteel worden er bij De 7 Deugden brouwerij 16 verschillende bieren gebrouwen waarvan er 7 landelijk verkrijgbaar zijn in slijterijen, supermarkten en verschillende horeca. Naast deze vaste bieren worden er ook nog diverse specials gebrouwen. Er worden geen gemiddelde bieren gebrouwen, maar bieren met uitgesproken geuren en smaken. Zo is er aan de Pils bijvoorbeeld rode peper toegevoegd voor een extra kick en is het best verkochte bier een Tripel met kruidnagel en een Stout met een hele hoop koffie.

Sinds kort wordt het team van De 7 Deugden versterkt door Joost Rheenen, hij houdt zich vooral bezig met de verkoop en houdt de groei van de brouwerij maar al te graag in stand. “We zijn een sociaal bedrijf, maar er moet wel geld worden verdiend. De 7 Deugden heeft veel vrienden die hand- en spandiensten verrichten, maar we moeten ook gewoon doorgroeien. Daarom waren we dit jaar ook voor het eerst op Horecava, waar we heel veel contacten hebben gelegd”, aldus Joost.

Wij kijken nu al uit naar de vernieuwde brouwerij en het bijpassend proeflokaal op een toffe locatie in Amsterdam. Via Facebook blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen bij De 7 Deugden.

[Afbeelding: Het Parool]