De Koninck eert bierlegende Pierre Celis met fruitige bock

1 maart 2016 om 17:53

Stadsbrouwerij De Koninck brengt in de tweede week van maart een bijzonder testbrouwsel op de markt. Pierre’s Bock is een ode aan biergrootheid Pierre Celis én alle vriendschappen rond de brouwketel. 

Over het ontstaan

Het verhaal van de bock begint bij Pierre Celis (1925-2011), bekend van onder meer Hoegaarden Wit. De Belg is een bierlegende van België tot in Amerika. Toen hij midden jaren zeventig zonder gist zat, schoot brouwerij De Koninck hem te hulp. En zo gistte er iets moois! Niet alleen in de vaten, maar ook tussen de brouwers.

Recept geschonken

Stadsbrouwerij De Koninck bevestigt met Pierre’s Bock die hechte band. Het testbrouwsel is gebaseerd op een 50 jaar oud recept dat Pierre Celis enkele jaren voor zijn dood schonk aan een bevriende dorpsgenoot: de hoofdbrouwer van De Koninck. Geïnspireerd door dit recept ging het team van De Koninck aan de slag in de Stadsbrouwerij in Antwerpen. Het resultaat is een heerlijk bockbier, dat de gedeelde passie van brouwers bezegelt.

Doordrinkbaar

Een bock verwacht je eerder eind september dan aan het begin van de lente. Pierre’s Bock met 7% alcohol is dankzij zijn fruitige smaak erg doordrinkbaar. Volgens de brouwers proef je het voorjaar in deze bock.

Geselecteerde horeca

Pierre’s Bock is gebrouwen met Kent Goldings-hop. Deze hop geeft deze bock zijn milde bitterheid, die bovendien mooi in balans met de lichte speciaalmouten. Dit speciale testbrouwsel is vanaf de tweede week van maart verkrijgbaar in geselecteerde horeca.