Bijna 400 bieren op de proef tijdens de 4e Dutch Beer Challenge

18 maart 2018 om 08:00

Woensdag 21 maart is Rotterdam weer voor even de bierhoofdstad van Nederland. In het Arminius congres- en debatcentrum wordt dit jaar voor de vierde keer de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Er zijn maar liefst 390 bieren aangemeld om van juryrapport te worden voorzien en kans te maken op die felbegeerde titels.

Iedereen is welkom

Alle ruim 525 Nederlandse brouwerij en huurbrouwerijen zijn aangeschreven om hun bieren aan te melden voor deze biercompetitie. Velen hebben vol enthousiasme gereageerd en één of meerdere bieren aangemeld. In totaal zijn dat ondertussen ruim 400 bieren! Dat zijn er bijna 100 meer dan vorig jaar. In 2017 deden er nog 298 bieren mee aan de competitie en in 2016 waren dat er 239.

Vakkundige jury

Tijdens deze vierde editie van de Dutch Beer Challenge worden bijna 400 bieren blind geproefd en gekeurd door 42 zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten. De jury proeft de bieren blind in verschillende biercategorieën. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen Pils, Saison, licht en zwaar Blond, Pale Ale, IPA, licht en zwaar donker, Bock en Dubbelbock, Stout/Porter, Gerstewijn, Witbier en Weizen, Fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Bekendmaking winnaars

Op 4 april 2018 maakt de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend in het Excelsior Stadion in Rotterdam waar aansluitend een zevengangen ‘walking beerdiner’ plaats vindt, mede verzorgd door de Horeca Vak School Rotterdam. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2018’ wordt op 24 mei 2018 in de Grote Kerk in Den Haag uitgereikt tijdens het openingsevenement van de zevende Week van het Nederlandse Bier.

Daar kijken we natuurlijk al met volle teugen naar vooruit! Blijf op de hoogte via Facebook!