Een kijkje in de brouwketels bij Leerhotel Het Klooster!

26 mei 2018 om 08:00

Woensdag 30 mei wordt er door derdejaars studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort, een heuse Bierbrouwdag georganiseerd. Bij Leerhotel Het Klooster draait alles deze dag om bier én je kunt meekijken met de professionele bierbrouwers van de Amervallei. Een mooi uitstapje tijdens de Week van het Nederlandse Bier denken wij zo!

Hé, jammer! Dit event gaat niet door…

Bierbrouwen en proeven

Een studie is natuurlijk niet compleet zonder enige praktijkervaring, dat geldt ook voor de studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort. Daarom bestaat een deel van het derde leerjaar uit het runnen van Leerhotel Het Klooster. Eén week lang heeft een klas de touwtjes in handen en draait het hotel op volle toeren. Dit keer dus mét een dag vol bier in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Klas 3B15 heeft dan ook zoveel mogelijk bier in alle evenementen en arrangementen meegenomen tijdens hun week Leerhotel draaien.

Tijdens het evenement op woensdag 30 mei kun je als bezoekers voor €7,50 het terrein betreden en meekijken in het brouwproces. De professionele bierbrouwers van de Amervallei zullen hier van A tot Z een bier brouwen en jou als bezoeker daar helemaal in meenemen. Natuurlijk worden er ook bieren geproefd!

“We hebben er ontzettend veel zin in om alle bezoekers mee te nemen door het Leerhotel. We moeten ons deze week echt bewijzen, en kunnen zo heel veel leren waar we in de toekomst veel aan hebben. Het organiseren van de brouwerijdag is daar een onderdeel van. Natuurlijk is de omgang met de bezoekers ook heel belangrijk. Eigenlijk is het perfect voor ons dat dit de Week van het Nederlandse Bier is. Er wordt namelijk ook echt bier gebrouwen in Het Klooster”, aldus Machteld van Gend, student aan de Hotelschool Amersfoort.

Leerhotel Het Klooster

Het Klooster werd in de jaren vijftig opgericht door de paters van de orde van de Kruisheren. De orde begon met rooms-Katholiek onderwijs voor jongens uit het Gooi. In het jaar 1947 verhuisden de broeders en de school naar Amersfoort. Al snel had de school ruim 400 leerlingen. Het leerlingenaantal bleef stellig groeien tot ongeveer 900 in de jaren zestig. Tot dat dit alles terug liep en er in 1999 er nog maar vier bewoners over waren. De Kruisheren besloten Het Klooster te verlaten.

Sinds 2007 wordt Leerhotel Het Klooster gerund door studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort, uiteraard onder begeleiding van vakkundige instructeurs. Deze unieke samenwerking komt voort uit een gezamenlijke missie van zowel MBO Amersfoort als Leerhotel Het Klooster. Studenten leren zo in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Ook leren studenten alles over gastronomie en gastvrijheid. Precies wat zij nodig hebben dus om klaargestoomd te worden voor het werkveld.

De Brouwdag bezoeken

Om de Brouwdag op woensdag 30 mei te bezoeken, moet je even reserveren op de site van Leerhotel het Klooster. Klik snel door en reserveer jouw plekje! Klas 3B15 wacht je om 15:30u vol verwachting op!

Leerhotel het klooster

Studenten van klas 3B15