Begin het nieuwe jaar verantwoord met deze smaakmakers!

1 januari 2019 om 08:00

Hoera! Er is weer een nieuw jaar van start. Zijn we klaar voor 2019? Wij wel! En al die nieuwe goede voornemens? Die kun je prima combineren met een mooi glas bier! Verantwoord genieten noemen we dat!

De start van een nieuw jaar gaat traditiegetrouw gepaard met een hoop goede voornemens. Stoppen met roken, minder drinken, gezonder leven, meer sporten… Noem maar op! Toch hoeven die goede voornemens echt niet te bedenken dat je geen smaakvolle bieren meer kunt inschenken. Het geheim zit hem namelijk vooral in de balans.

Wist je dat een bierbuik helemaal niet alleen van bier drinken komt?

Bier & gezondheid

In de Bierista® Bieropleiding hebben we een heel deel gewijd aan Bier & Gezondheid. En dat is niet het minste deel van bieropleiding. In dit deel ontdek je bijvoorbeeld dat de zogenaamd ‘bierbuik’ helemaal niet alleen door het drinken van bier komt. Wil je daar meer over weten? Ga dan www.bierista.nl/bieropleiding en begin vandaag nog aan jouw weg naar dat felbegeerde Bierista® Bierdiploma!

Wil je toch zo gezond mogelijk van een mooi glas bier genieten? Kan dan bijvoorbeeld voor een Session bier of alcoholvrij bier. Natuurlijk hebben we een aantal smaakvolle, verantwoorde bieren voor je op een rijtje gezet!

Frankendael Tramp Stamp | 3,5%

Tramp Stamp is door Brouwerij Frankendael gebrouwen voor de mensen die van de doorgezeten plekken in de bank af stappen en hun trainingsoutfit aantrekken met een doel. De brouwers zijn er namelijk van overtuigd dat ook deze groep fanatieke sportievelingen de verfrissing van een smaakvol bier verdient. De Tramp Stamp Saison is vol van smaak en vooral zeer verfrissend. Zoete tonen en zure smaken zorgen voor een mooie balans in dit verantwoorde bier met 3,5% alcohol.

Brugse Zot Sportzot | 0,4%

Sportzot is in België het eerste alcoholvrije speciaalbier met echte smaak. Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, dat gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. Door een unieke filtratietechniek, waarbij op een volledig natuurlijke wijze alleen de alcohol uit het bier wordt gefilterd, ontstaat dit smakelijke bier.

Brand Weizen 0.0 | 0%

Brand Weizen 0.0 is het eerste alcoholvrije bier van brouwerij Brand. Dit bier is vol van smaak, zoals je gewend bent van Brand bieren, maar dus wel alcoholvrij! Geen concessies, pure smaken en vooral veel genieten. Sporter opgelet: ook dit bier kun je prima na een flinke sessies trainen drinken!

vandeStreek-bier Playground IPA | 0,0%

Het best verkochte bier van de broers Van de Streek uit Utrecht! Playground is een alcoholvrije IPA, ofwel een alcoholvrij bier dat barst van de smaak dankzij het gebruik van extra veel hop. Het bier is dan ook niet voor niets geliefd onder vele alcoholvrije bierliefhebbers.

Meer ontdekken? Check dan ook onze Top 10 lijstjes door bovenaan op de bierlijsten te klikken!