Laat je verwarmen door deze Winterbieren van Jopen!

10 januari 2018 om 08:00

De collectie van Jopen Bier wordt constant uitgebreid. Van donkere Stouts naar smaakvolle IPA’s. Lichte bieren maar ook donkere en rijke bieren. Laat je verwarmen door de winterbieren van Jopen!

Season of Epiphany

Dit winterse bier van 6,5% is een Limited Edition bier. Dat wil zeggen dat het bier in beperkte oplage verkrijgbaar is. Deze Season of Ephipany staat voor een winters seizoen vol openbaringen. Het bier is gebrouwen met verschillende kruiden zoals citrusschillen, korianderzaad, kaneel, zoethout, jeneverbes en gagel. Gagel is een kruid dat vroeger al vaak werd gebruikt voordat er hop aan bier werd toegevoegd. Season of Epiphany is gedryhopped met Mandarina Bavaria en Bamling Cross hoppen om het bier een licht fruitige en frisse smaak te geven. Bij het proeven proef je de smaken van gagel en zoethout terug met hinten van kaneel. In de afdronk ontdek je tonen van jeneverbes. Een kruidig en verwarmend bier, mooi voor op een frisse winterdag!

Is that Spelt Ryeght?

Deze Imperial Porter van 10% is gebrouwen verschillende granen. Voor dit bier is met 50% spelt en 50% rogge gebruikt. Door de toevoeging van Engelse hoppen is dit een zeer volmondige Porter geworden. Tonen van chocolade en een zeer stevige hopbitterheid proef je terug in dit bier. De rogge en Engelse hoppen zorgen voor kruidigheid en een fruitig tintje. De naam van dit bier is een verwijzing naar de punctualiteit van de Engelsen en de brouwgranen spelt rogge (rye).

Meesterstuk 2018

Aan het eind van een jaar kijken veel bierliefhebbers uit naar het Jopen Meesterstuk. Deze jaarlijkse traditie heeft al veel echte ‘Meesterstukken’ opgeleverd. Dit bier wordt gebrouwen ter ere van Sint-Maarten, de beschermheilige van het Haarlemse brouwersgilde. In de Middeleeuwen vervaardigden ambachtslieden een meesterstuk als proeve van bekwaamheid. In Haarlem was het belangrijkste gilde het brouwersgilde, het Sint Maartengilde. Dit bier wordt jaarlijks in beperkte oplage gebrouwen.

Meesterstuk 2018 is een Oatmeal Quadrupel. Aroma’s van karamel, koriander en fruitige esters uit de gist. Hoe warmer Meesterstuk 2018 wordt, hoe meer hinten van vanille, melkchocolade en rood fruit in de geur naar voren komen. Verwarmend door de alcohol met tonen van toffee, karamel en gedroogd fruit waaronder vijg en rozijn en hinten van vanille, pruim, melkchocolade en cederhout. In de nasmaak is duidelijk haver te proeven.