10 Best gelezen artikelen van januari 2017

2 februari 2017 om 10:32

Bierista.nl is op alle fronten volop in ontwikkeling. Dat zal zeker de vaste bezoekers niet ontgaan zijn. Die ontwikkelingen zorgen ervoor dat de site een steeds grotere groep bierliefhebbers aantrekt. Daar zijn we natuurlijk blij mee!

Een website is nooit uitontwikkeld, dat snappen wij als geen ander. Dus mocht je vragen, opmerkingen of suggesties hebben. Wij staan voor alles open. Mail naar info@bierista.nl. Dat is ook het adres waar je tips, foto’s, verslagen en persberichten naar toe kunt sturen. Ons motto is ‘Bier verbroedert’, samen met jullie kunnen we de site nog beter en aantrekkelijker maken.

Top 10 januari 2017

Dit zijn de best gelezen artikelen van de maand op Bierista.nl – januari 2017:

1) De vijf biertrends voor 2017 volgens Thomas Wijns
Thomas Wijns keek in zijn glazen bol en zag dit op biergebied gebeuren in 2017. De biersommelier gelooft dat er meer aandacht komt voor bieren met een lager alcoholpercentage, maar met net zo veel smaak als de zware jongens. Ook ziet hij toekomst in pils en zag hij in de bol iets met bier en fruit.

2) Brouwster Jet van de Griendt legt de lat steeds hoger

Jet van de Griendt is een jonge talentvolle brouwster. Ze is open, spontaan en heeft nu al een grote schare fans, ondanks het feit dat ze nog niet zo lang brouwt. Haar thuisbasis is de brouwkelder van de Boterhal in Breda. Zeker een bezoekje waard!

3) Hoe schenk je een bier met hergisting op fles uit?
Arvid Bergström is één van de bekendste biersommeliers van Nederland. De Haagse kok demonstreert hoe je op de juiste wijze een bier met hergisting inschenkt. Een serieus onderwerp op zeer smakelijke wijze uitgelegd.

4) Alles over de bierbuik
Bibi Boom debuteerde op Bierista.nl met een column over de bierbuik. Door de één gevreesd, door de ander gekoesterd. Alles wat je wilt weten over dit fenomeen vertelt Bibi op luchtige wijze. En haar conclusie zullen veel vrouwen onderschrijven. Gelukkig maar!

5) Snake Venom het sterkste bier ter wereld
Je hebt bieren en bieren. Maar of je deze zware jongens nog bieren mag noemen … Dit is een overzicht van de zwaarste bieren ter wereld. Snake Venom, what’s in the name.

6) Bierstad Bierverwijk rockt
Taco Zuidema prijst zich maar wat gelukkig dat hij in Beverwijk woont, of liever Bierverwijk, zoals hij het noemt. Hij geeft ons een inkijkje hoe zwaar het leven van een bierliefhebber in Beverwijk kan zijn.

7) Jopen gaat in de mode
Jopen kijkt altijd vooruit, is innovatief. Dat wisten we. En toch verrassen ze telkens weer. De samenwerking met A Fish named Fred mag je gerust bijzonder noemen. Je kunt vanaf nu rondlopen met een onderbroek met een hopbel …

8) Is Amstel Ongefilterd de nieuwe pilssensatie?
Tijdens de Vrienden van Amstel Live presenteerde Amstel een ongefilterd pils. Dezelfde receptuur als Amstel Pils alleen niet gefilterd. Zeer smaakvol en wellicht een verkoophit. We gaan het de komende maanden zien.

9) Top 10 met hartverwarmende bieren

Het is januari, er ligt sneeuw, het vriest. Dan heb je wel trek in een hartverwarmend biertje. Geen wonder dat deze top 10 van sterke, smaakvolle bieren veel bekeken werd de afgelopen vier weken.

10) De agenda met aankomende bierevenementen
Er gebeurt ontzettend veel op biergebied. Vrijwel elke dag kun je wel een bier-evenement bezoeken, van een groot festival tot een kleinschalige proeverij. Bierista.nl probeert een zo uitgebreid mogelijk overzicht te geven. Zie je een evenement niet in de agenda staan. Geeft het dan door aan de redactie via info@bierista.nl.