Top 10 - Beste Saisons

Wat zijn de beste Saisons, die in Nederland goed verkrijgbaar zijn? De redactie van Bierista selecteerde een reeks van bijna 25 Saisons en zette de beste in een Top 10.
Wil je meer weten over de bierstijl Saison? Lees dan hier verder!

1
Saison dupont

Saison Dupont

Saison Dupont is een echte klassieker. Deze frisse Saison wordt door velen gezien als een stijlicoon. Heerlijk fris en doordrinkbaar met een fijne droge afdronk.
2
Flying dutchman more dry and sour than your mother in law saison

Flying Dutchman More Dry and Sour Than Your Mother In Law Saison

The Flying Dutchman houdt niet van korte namen, maar wel van titels met een vleugje humor. Los van de opvallende naam is dit ook een opvallend mooi en fris bier. Deze Saison heeft diepte en een geweldige balans.
3
Bierflesje

Oersoep Brettalicious

Het tropisch fruit stuift je glas uit als je de Oersoep Brettalicious inschenkt. Wat een geweldig fruitig bier is dit! Perfect voor in het voorjaarszonnetje.
4
Oedipus mannenliefde

Oedipus Mannenliefde

Mannenliefde was het eerste bier van Oedipus Brewing. Dit is een topper met veel citrusfruit, dankzij de lemongrass, Szechuan en de Japanse hopsoort Sorachi Ace.
5
Bruut saison

Bruut Saison

Bruut kwam in één keer op de kaart te staan, omdat de Bruut Gajes werd verkozen tot Beste Bier van Nederland. De Bruut Saison mag er ook wezen! Hier bestel je graag een tweede glas van.
6
Bliksem saison in the abyss

Bliksem Saison in the Abyss

Saison in the Abyss is de ultieme beloning na een dag hard werken. Vooral als je op het land / in de tuin hebt gewerkt is dit een verkwikkende dorstlesser. Maar pas op voor de 7% alcohol. De Amerikaanse hopsoorten laten de zon in je glas schijnen.
7
Bronckhorster saison nouvelle

Bronckhorster Saison Nouvelle

In de Achterhoek zit een parel van een brouwerij. Brouwer Steve Gammage is een bescheiden man, maar kan toveren met hop, mout en gist. Deze smakelijke Saison Nouvelle is daar een uitstekend voorbeeld van.
8
Brand saison

Brand Saison

Brand Saison is het winnende recept van de Brand Hobbybrouwwedstrijd die de Limburgse bierbrouwerij jaarlijks uitschrijft. Dit bier heeft een ronde fruitigheid en een droge afdronk, die grote groepen bierdrinkers, maar zeker ook wijndrinkers zal aanspreken.
9
Noordt saison

Noordt Saison

Noordt Saison is in de havenstad een begrip. Op een mooie voorjaarsdag is er geen terras in Rotterdam waar je dit bier niet terugziet. Als je dit frisfruitige bier over je tong hebt laten gaan, besef je waarom.
10
Maximus saison

Maximus Saison 5

Bloemen, fruit en de kenmerkende boerderijlucht van een goede Saison. Een boerderijlucht? Ja inderdaad! Klinkt wellicht niet zo smakelijk, maar dat is het wel. Ruik en proef dit bier dat geen extremen kent, maar daardoor toegankelijk is mede ook dankzij een uitstekende balans.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket