Bier Hoge Noot zet spotlight op freelance musici

29 juni 2020

Een lekker bier en een uniek privéconcert, dat is wat je te wachten staat als je Hoge Noot-bier koopt. Je steunt daarmee freelance musici via Stichting De Hoge Noot.

Met de aanschaf van elk ‘Hoge Noot’-biertje steun je freelance musici via Stichting De Hoge Noot. De musici doen ook iets terug: elk flesje is voorzien van een QR-code waarmee je een uniek privéconcert te zien kan krijgen van de musicus of het ensemble dat jij hebt gesteund. De groep van deelnemende ensembles is zeer gevarieerd: onder andere het nieuwe orkest Pynarello, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Club Classique.

Kwetsbare musici

Bij Brouwerij De 7 Deugden werd zaterdag het eerste biertje uitgereikt aan blokfluitiste Lucie Horsch, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. In haar ontvangstspeech ten overstaan van minister Engelshoven bepleitte zij meer aandacht en steun voor de kwetsbare groep van freelance musici. 

1,5-meter borrel

De beste ideeën ontstaan in een café, maar niet in tijden van corona. Het idee voor De Hoge Noot ontstond tijdens een 1,5-meter borrel in het park waarbij Danna Paternotte en Dionne Nijsten (freelance musici) Jacob van der Vlugt (werkzaam in culturele sector) vertelden over hun agenda die voor de komende 1,5 jaar in één klap was leeggeveegd. Zo ontstond het idee voor een campagnebiertje waarmee de aandacht op deze groep kon worden gevestigd.

Be Brave 

Omdat de drie musici toevallig al eens een rondleiding hadden gehad bij Brouwerij De 7 Deugden ontstond snel het idee om contact te leggen met deze brouwer. Een week later zaten ze aan tafel bij Joost en werd het idee beklonken, ‘Be Brave’ is immers het motto van De 7 Deugden. Toen alleen nog een etiket, website, webshop, lancering en een stichting etc etc, vanuit alle kanten kwam welwillende hulp en het is dankzij al die fantastische hulp dat zij drie weken later een bier kunnen lanceren.

Toonladder

Het biertje bevat ook nog een verborgen verrassing. Op de zijkant staat namelijk een toonladder. Drink je het bier leeg tot één van de strepen dan klinkt precies die noot en zo kan je zélf met dit biertje ook muziek maken. In de toekomst worden er bierviltjes met biercomposities van De Hoge Noot verspreid. Composities kunnen worden gedeeld via de instagrampagina @dehogenoot.

Webshop

Inmiddels is de webshop geopend met bezorging in heel Nederland via PostNL en in Amsterdam via de bakfietsen van Peddler. Op de webshop geldt een vaste prijs van € 22,95 voor een sixpack en zijn er drie prijzen voor de bierbox € 39,95 voor freelancers, € 59,95 voor degenen met een vast contract en € 79,95 als steuntarief. Bij dat laatste tarief krijg je een concertkaartje voor een toekomstig concert van één van de freelancers cadeau. Binnenkort is De Hoge Noot ook beschikbaar bij restaurant TEN van het Stedelijk Museum in Amsterdam.