7e Gijtje

Brouwerij De Natte Gijt (16)

Had de boze wolf uit het sprookje maar geweten dat het 7e Gijtje een bier was, dan was hij niet geëindigd met zware stenen in zijn maag. Het bier het 7e Gijtje is een driegranen saison met een opmerkelijk laag alcoholpercentage. Drink dit bier niet te koud, zeker niet onder de 6 graden, want dan worden de zuren en bitters bokkig en hard. Ietsjes warmer en het bier wordt vriendelijker en ronder. Citrusfruit als limoen, citroen en grapefruit tonen hun frisheid met verve. De mooie kruidige hopbitters en de rogge geven een stevige bite en body, zonder dat dit bier je als een steen op de maag ligt. De droge afdronk zorgt voor een dorstlessend karakter.

Details

Bierstijl
Alcohol
2.5%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 tot 8 graden °C
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Het oordeel van de Bierista's

7e Gijtje is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Horeca in Beweging in gesprek met Peer Swinkels

Alain Schepers van Bierista is samen met collega-ondernemer Bert van Zijtveld op een missie naar het Binnenhof. Zij spraken met Peer Swinkels

Verder lezen

Gulpener Bierbrouwerij finalist Koning Willem I Prijs

Gulpener Bierbrouwerij maakt kans op de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2020 in categorie Duurzaam Ondernemerschap.

Verder lezen

Bokkenwandeling wordt BinnenBock

Op 20 november 2020 wordt de tweede 'Binnen Bierwandeling' gehouden als alternatief voor de Bokkenwandeling.

Verder lezen

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen