Tasty Pudding een smakelijke compositie van Han Hidalgo

Bereidingswijze:

Tasty Pudding door Han Hidalgo

De melk met het open gesneden vanillestokje aan de kook brengen. Hittebron verlagen en 15 minuten laten trekken.

De eieren in een mengkom met de suiker en de maizena mengen en een scheutje van de warme melk erdoor roeren. Dit mengsel al roerende in de andere pan gieten en kort laten doorkoken.

Goed blijven roeren. Het vanillestokje eruit halen. Laten afkoelen en regelmatig roeren om te voorkomen dat zich een vlies gaat vormen.

In schaaltjes gieten. Met een chocolade stengel of een dun chocolade koekje en met geschaafde pure chocolade en een blaadje citroenmelisse of verse munt garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) bier van het type barley wine of quadrupel bij dit gerechtje serveren.

Bijvoorbeeld Bronckhorster Populus, La Trappe Quadrupel, Hertog Jan Grand Prestige, Zuster Agatha van de Muifel brouwerij, Ongelovige Tomas van Jopen.

Tasty Pudding: Miles Davis Sextet/Septet: Miles Davis With Horns; Original Jazz Classics OJCCD

Toelichting:

Op 'Tasty Pudding', een compositie van tenorsaxofonist Al Cohn en opgenomen in 1953 vallen vooral de subtiele toonvorming en lyriek in het spel van Miles Davis op. Miles speelt erg ontspannen en voelt zich op zijn gemak tussen Al Cohn en Zoot Sims.

Dit nummer verscheen eerder op het album 'Early Miles' (Prestige P 7674). Hoewel dit album op naam van Miles Davis staat, zijn het vooral Cohn en Zims die puik solistisch werk afleveren en elkaar goed stimuleren. Naast deze drie musici horen we Sonny Truitt op trombone, John Lewis op piano, Leonard Gaskin op bas en en Kenny Clarke op drums.

Ingrediƫnten

1 liter melk

1 vanillestokje

50 gram maizena

2 eieren

75 gram suiker

4 theelepels geschaafde pure chocolade

4 chocolade stengels

citroenmelisse of verse munt

Bier

Bronckhorster Populus

Bronckhorster Populus
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.