Smullen met Han Hidalgo: Camembert Valse

Bereidingswijze:

Camembert Valse

De rozijntjes gedurende 1 tot 2 uur in een mengkom in het bier wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen.

De olie in een koekenpan verwarmen en de gewelde rozijntjes al roerende kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten, al roerende de kleine blokjes appel en fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil toevoegen en nog 4 tot 5 minuten verwarmen. Iets laten afkoelen en na het afkoelen met de driehoekjes Camembert over kleine borden verdelen.

Naar smaak met warme toast of licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren. Een fruitig blond bier tussen 6 en 8 vol% erbij serveren of een honingbier tussen 6 en 8%, bijvoorbeeld Barbãr honingbier of Bieken.

Toelichting:

Het album ‘French Cooking’ uitgebracht in 2003 bevat enkele zeer melodieuze nummers, waaronder ‘Camembert Valse’. Na het zwierige begin wordt het aangename thema in medium tempo voortgezet met een hoofdrol voor de trompettisten. De Franse orkestleider, arrangeur en saxofonist Gérard Bandini toont zijn klasse met de overige leden van het Super Swing Machine orkest.

Teruggekeerd uit de Verenigde Staten van Amerika waar hij succes had met optredens van zijn groep Swing Machine, formeerde Badini in 1984 de Super Swing Machine, een orkest bestaande uit 18 muzikanten. Met dit orkest trad Badini met veel succes op tijdens de bekendste Europese jazzfestivals.

De liefhebbers van de muziek van Badini zullen nog steeds veel plezier beleven aan albums als ‘The World Is Sad And Blue’(met tenorsaxofonist Paul Gonsalves), ‘The Swing Machine’(met de drummers Sam Woodyard en Sonny Payne). En niet te vergeten het schitterende album ‘Scriabin’s Groove’ uit 2006, met pianist Alexandre Scriabine.

Ingrediënten

8 driehoekjes Camembert, op kamertemperatuur

1 halve zoetzure appel, zonder schil en klokhuis, in piepkleine blokjes

3 eetlepels kleine rozijntjes

1 mespunt fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil

8 eetlepels donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8%

2 eetlepels zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Barbar Honing

Barbar Honing
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.