Sauerkraut Rock: melodieus begin, gevolgd door dynamische sfeer
Bereidingswijze:

In een braadpan de sjalotjes in twee eetlepels zonnebloemolie roerbakken. Zuurkool en bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 30 minuten stoven.
Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken en de fijn gestampte kummel erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
De warme of lauwwarme zuurkool over de plakjes beenham verdelen en oprollen. Met kleine blokjes bleekselderij garneren.
Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas pils, witbier, Weissbier, Rauchbier (niet te zwaar gerookt), geuze of blond bier tussen 5 en 7 vol%
Toelichting:
Saxofonist Jonas Kullhammar is één van de meest vooraanstaande jazzmuzikanten in Zweden. In 1998 heeft hij zijn eigen kwartet opgericht, waarmee hij in Zweden en daarbuiten veel succes heeft geoogst.
Jonas etaleert op overtuigende wijze zijn solistische kwaliteiten in het nummer ‘Sauerkraut Rock’. Na een vrij melodieus begin wordt de sfeer dynamischer en vrijer. De overige muzikanten van de Zweedse groep Jupiter laten zich ook niet onbetuigd in hun improvisaties.
De recent verschenen albums op het merk Moserobie, waarvan hij eigenaar is, leveren het bewijs dat zijn spel dezelfe dynamiek uitstraalt als in de beginjaren van zijn kwartet.
Ingrediënten
8 dunne plakjes licht gerookte beenham (of casselerrib)
8 tot 10 eetlepels zuurkool
4 eetlepels schoongemaakte bleekselderij, in kleine blokjes
2 sjalotjes, in dunne reepjes of blokjes
1 theelepel fijn gestampte kummel (uit de vijzel)
2 eetlepels zonnebloemolie
2 dl gevogelte- of groentenbouillon
peper uit de molen en zout naar smaak
Bier
Saens Zoentje


~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~
Han Hidalgo – Biercuisine
Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten
Harmonieert bier en spijs op een jazzy way