Recept Han Hidalgo van Biercuisine: Peach Tree Blues

Bereidingswijze:

De stukjes perzik en geraspte gember met een staafmixer of in de blender zo fijn mogelijk pureren. In een kleine vriesdoos plaatsen en gedurende 3 tot 4 uur in de vriezer zetten. Om het uur de ijskristallen met een vork uit elkaar halen.
Uit de vriezer halen en over kelk- of hoge glazen verdelen. Bevochtigen met de gembersiroop (of perzikensiroop) en met het koude witbier opvullen.
Met een schijfje perzik, verse gember en verse munt of citroenmelisse garneren.
Zo koud mogelijk serveren.

Toelichting:

Blueszanger en gitarist Robert Lee Burnside is aan het begin van zijn muzikale carrière sterk beïnvloed door John Lee Hooker, Lightnin’ Hopkins en zijn neef Muddy Waters. De eerste opnamen van Burnside, met nummers als ‘Walking Blues’ en ’Nightmare Blues’, zijn te horen op het album ‘Mississippi Delta Blues, Vol. 2’ uit 1969.

Op het in blues kringen vrij bekende nummer ‘Peach Tree Blues’ wordt Burnside begeleid door Red Ramsey op harmonica en Jesse Vortis op gitaar. Dit nummer maakt deel uit van het album ‘My Black Name A-Ringin’ met andere bekende nummers als onder meer ‘Catfish Blues’, ‘Going Down South’en ‘Hobo Blues’.

Dit oorspronkelijk in 1969 uitgebrachte album is in 1999 weer op de markt gebracht door het label Genes. Burnside die zowel op akoestische gitaar en elektrische gitaar is te horen, stond bekend om zijn krachtige, expressieve stem.

Ingrediënten

1 ontvelde en ontpitte perzik, in stukjes

2 theelepels geraspte verse gember

2 tot 3 eetlepels gembersiroop (of perzikensiroop)

2 flesjes koud witbier, van elk 30 of 33 cl

4 schijfjes perzik

4 schijfjes verse gember

blaadjes verse munt of citroenmelisse

Bier

Hoegaarden Witbier

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.