Recept Han Hidalgo: Raspberry Baret

Bereidingswijze:

Raspberry Baret

In een mengkom de zonnebloemolie, het vers sinaasappelsap en de bloemenhoning met de staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

De framboosjes over de plakjes eendenborstfilet verdelen. De rucola of gemengde sla op bordjes plaatsen en de opgerolde eendenborstfilet met de framboosjes erover verdelen.

De dressing erover lepelen. Naar smaak met warme toast serveren.

Aanbevolen bieren: een goed gekoeld glas witbier, Weizen, frambozenbier (Framboise), of licht fruitig blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Toelichting:

'She wore a Raspberry beret, The kind u find in a second hand store, Raspberry beret, And if it was warm she would not wear much more, Raspberry beret, I think I love her', aldus Prince op het vrolijke nummer 'Raspberry Beret'.

Dit succesvolle nummer is door verschillende pop, rock en fusion groepen gespeeld. Het Deep Blue Organ Trio heeft in 2004 een instrumentele, blues versie van dit nummer opgenomen. Dit trio is in 1992 opgericht en bestaat uit organist Chris Foreman, drummer Greg Rockingham en gitarist Bobb Broom. Een belangrijke thuisbasis van dit trio is 'The Green Mill Lounge' in Chicago. 'Blues is The Preacher, Jazz is The Teacher', dit credo van Foreman klinkt op krachtige wijze in de vele vertolkingen van dit trio door.

De blinde Chris Foreman begon reeds op 7 jarige leeftijd piano te spelen en op jeugdige leeftijd raakte hij in de ban van het spel van illustere organisten als Jimmy Smith, Jack McDuff en JimmyMcGriff. (Deep Blue Organ Trio: Deep Blue Bruise; Delmark, 556).

Ingrediƫnten

8 plakjes licht gerookte eendenborstfilet

8 framboosjes

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels vers sinaasappelsap

1 eetlepel bloemenhoning

rucola of gemengde sla, gewassen en uitgelekt

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Lindemans Framboise

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.